PREVOZILI MIGRANTE

Detalji nesreće kod Novske: Kombi bježao od policije pa izletio s ceste, dvoje mrtvih, 25 ozlijeđenih, prizori su strašni

Na mjesto nesreće stiglo je osam timova hitne pomoći, a stradali putnici prevezeni su u bolnice Nova Gradiška, Sisak, Pakrac i Slavonski Brod

Prometna kod Novske

 /Jvp Novska

Dvije osobe su poginule, a 25 osoba je ozlijeđeno, od čega devetero teško u slijetanju kombija s migrantima noćas oko 1,20 sati na autocesti A3 kod Novske u mjestu Paklenica.

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su, kod naplatne postaje Novska, zamijetili kombi njemačkih nacionalnih oznaka koji je djelovao preopterećen. Kada je vozač kombija uočio policiju, povećao je brzinu te se nastavio kretati u smjeru Novske.

image

Prometna kod Novske

/Jvp Novska

Policijski službenici su se, poradi sumnje u krijumčarenje migranata, uputili za kombi vozilom na sigurnoj udaljenosti, bez zvučnih i svjetlosnih signala, ne progonivši ga. Nakon 7 kilometara, dolaskom u mjesto Paklenica, zatekli su kombi vozilo koje je sletilo s kolnika u odvodni kanal gdje je udarilo u betonski most, nakon čega se bočno prevrnulo i udarilo u zid kuće i stup električne rasvjete.

image

Prometna kod Novske

/Jvp Novska

Na mjestu događaja dvije osobe (vozač i putnik) su smrtno stradale, dok se ostalim osoba pruža liječnička pomoć u više zdravstvenih ustanova. Stiglo je osam timova hitne pomoći, a stradali putnici prevezeni su u bolnice Nova Gradiška, Sisak, Pakrac i Slavonski Brod.

image

Prometna kod Novske

/Jvp Novska

Glasnogovornik bolnice "dr. Ivo Pedišić" u Sisku rekao je da je u Sisku zaprimljeno šest pacijenata, a riječ je o državljanima Turske, Sirije, Palestine i Iraka. Tri su pacijenta s teškim i troje s lakim tjelesnim ozljedama. Jedan je pacijent operativno zbrinut, ostali pacijenti u bolnici u Sisku za sada su na promatranju.

image

Prometna kod Novske

/Jvp Novska

U kombiju je bilo ukupno 27 putnika. Na mjestu događaja obavljen je očevid te slijedi utvrđivanje identiteta osoba koje su se nalazile u kombiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 09:41