LJUBOMORNI AUTOLIMAR

DEČKU SVOJE BIVŠE PRESJEKAO KOČIONO CRIJEVO 'Ubit ću te, rastepsti, uzeti djecu, zapaliti vikendicu i kuću!'

Jelena je ostavila Jurija i odselila se Božidaru. Jurij to nije mogao podnijeti
 Tonči Plazibat/CROPIX

Autolimar Jurij L. (29), rođeni Slovenac s hrvatskim državljanstvom, nepravomoćno je osuđen na koprivničkom Općinskom sudu na godinu dana zatvora jer je Božidaru R., novom odabraniku svoje bivše partnerice Jelene Pintarić s kojom ima dvoje djece, skalpelom presjekao crijevo za dotok ulja u kočnice njegova kamioneta.

Osim što je Božidaru R. ugrozio život, Jurija L. terete i da je majku svoje djece zatočio u vikendici te joj prijetio smrću, a u visinu kazne mu je uračunato i osam provala u domove po Draganovcu. Djela je počinio dok je bio smanjeno ubrojiv pa mu je sud odredio i mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja u okviru zatvorskog sustava.

Suludi pohod

Jurij L. je 19. ožujka 2012. godine oko 1 sat poslije ponoći u Grdaku u dvorištu kuće Božidara R. onesposobio kočnice kamioneta Renault Master kojim su se koristili Božidar i njegova bivša nevjenčana supruga Jelena te dvoje maloljetne djece.

Skalpelom je presjekao gumeno crijevo za dotok ulja u kočnice prednjeg lijevog kotača. Ujedno, nevjenčana supruga ga je prijavila i za protupravno zatvaranje i ograničavanje slobode kretanja.

Naime, 26. siječnja 2012. godine Jurij L. ju je zaključao u vikendici i tamo je držao zatočenu punih šest sati sve dok joj u pomoć nije priskočila prijateljica Kristina kojoj je Jurij, na njezino inzistiranje, dao ključ.

Prijetnje i svađe

Njegovim ispadima tu nije bio kraj - Jeleni je prijetio i smrću poručivši joj telefonom: “Ubit ću te, rastepsti, uzeti djecu, zapaliti vikendicu i kuću. Sve bu gorilo i vi u njoj!”

- U meni je proradila gorčina. Jelena mi je rekla da više nećemo živjeti zajedno. Ostavila me je i odselila. Rekla mi je i da djeca nisu moja i da će me strpati u rešt da me se riješi. Rezanjem crijeva za ulje za kočnice želio sam samo zaplašiti Božidara kojem se odselila moja Jelena s djecom. Nesuglasice su se nagomilale. Nisam joj prijetio smrću. Priznajem jedino da sam je pljusnuo, ali nisam je udario nogom i čupao za kosu. Nije istina ni da sam je zatočio u vikendici. Otišao sam u grad izvaditi papire za dječji doplatak. Inače, na vratima je bila potrgana brava koju je mogla otvoriti nožićem. Otišla je s prijateljicom Kristinom doma pa u Zadar, a ja sam otišao u Grdak, prišuljao se u dvorište i skalpelom prerezao crijevo na Božidarovu kamionetu. Nisam imao zle namjere. Samo sam Jeleninog dečka htio zastrašiti - ispričao je u sudnici Jurij L.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 10:24