PIJANO DIVLJANJE

DAN LUDILA U POPOVAČI Muškarac policajcima prijetio ubojstvom, jednog je udario u glavu

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 59-godišnjakom utvrđeno je da je počinio kaznena djela prijetnja i prisila prema službenoj osobi.

Naime, u nedjelju, 28. listopada, oko 14.30 sati, u Popovači, prilikom postupanja po dojavi o nasilju u obitelji, osumnjičeni je ubojstvom prijetio policijskim službenicima (29 i 52 godine) koji su došli na intervenciju, a nakon što mu je priopćeno da je uhićen pokušao se udaljiti.

Pošto se oglušio na izdana upozorenja, nad njim su uporabljena sredstva prisile prilikom čega je mlađeg policijskog službenika udario u glavu, lakše ga ozlijedivši.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 0,85 promila. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 59-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Nadležnom prekršajnom sudu protiv 59-godišnjaka i njegove 52-godišnje supruge, koja je također bila pod utjecajem alkohola i to čak 2,06 promila, podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:26