ŽIVA I NEOZLIJEĐENA

ČUDO U ŠIBENSKOM ZALEĐU Našli gospođu koja je nestala prije četiri dana: 'Do nje nas je odveo pas s kojim je čuvala ovce'

Starica se nije vratila kući nakon što je u ponedjeljak odvela stado na ispašu
 HGSS

Nakon gotovo tri dana opsežne i intenzivne potrage, pripadnici šibenske stanice HGSS-a u četvrtak su pronašli živu i neozlijeđenu 78-godišnju pastiricu iz sela Nunići u Općini Kistanje te je zbrinuta u šibenskoj Službi Hitne medicinske pomoći zbog daljnjeg pružanja liječničke pomoći.

- Tijekom potrage našeg HGSS-a staricu je pronašla njezina kći i to uz pomoć staričina s psa s kojim je ona često čuvala svoje ovce. Inače, osoba pati od demencije što je dovelo do dezorijentiranosti i nije se znala vratiti kući. Moram kazati da je pravo čudo što je preživjela četiri dana bez vode i hrane, kazala nam je Blanka Lučić, pripadnica šibenske stanice HGSS-a, dodadajući kako je istu staricu HGSS već tražio prije tri godine, kada se također izgubila.

Inače, nestanak starice prijavili su članovi obitelji u utorak oko 17 sati, a nakon što je ona još u ponedjeljak izvela stado ovaca na ispašu. U utorak se stado vratilo, ali bez svoje vlasnice, pa je obitelj prijavila njezin nestanak Centru 112.

U ovoj još jednoj uspješnoj akciji HGSS-a, kroz protekla tri dana sudjelovalo je 20 pripadnika iz Šibenika i tri iz Vrlike, a koristili su i dva potražna psa. Asistirali su im četiri djelatnika MUP-a, kao i članovi staričine obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:32