VELIKA POTJERA

ČOVJEK OD MILIJUN EURA Hrvatkarabinjerima po Palermu bježaos 14 kg kokaina kojim se oblijepio

Hrvat (39) član je posade broda koji se u Palermu privezao zbog navodnog kvara

Talijanski su karabinjeri u Palermu u srijedu kasno navečer uhitili 39-godišnjeg Hrvata, i to s vrtoglavo vrijednih 14 kilograma kokaina u vakumiranim paketima kojima se doslovce oblijepio.

- Gospodine, stanite. Čujete li me? Stanite - izvikivali su talijanski karabinjeri u zoni San Lorenzo poslije 23 sata dok su pokušavali zaustaviti nepoznatog muškarca koji se osvrtao oko sebe i čudnovato kretao. Hrvat je za čudan i brz hod imao razlog - ispod odjeće za skipere nosio je blago vrijedno najmanje 7,5 milijuna kuna, točnije 14 kilograma vrhunske “koke”. Hrvat je pred naoružanim karabinjerima trčao uz rivu kao lud. Od struka do butova imao je ručno izrađene remene koji su čvrsto držali pakete droge.

Karabinjeri su ga uočili kako silazi stepenicama s broda na kojem je bio član posade i s kojim se u palermitansku luku privezao još 17. travnja. Izlika za vez bila je navodni kvar zbog kojeg su potražili pomoć. U luci je ekipa s broda svima bila sumnjiva jer su izlazili samo po mraku. Hrvat je trenutno pod paskom tužitelja i istražitelja iz Palerma. Pokušavaju otkriti odakle droga i kome je točno bila namijenjena. Uhićeni Hrvat za sada šuti kao zaliven i ne surađuje s istražiteljima. Osim 15 paketića droge, u ruksaku na leđima nosio je i svežanj od usitnjenih 250 eura, a u novčaniku je imao novčanicu od pet eura. Kod sebe je imao i dva mobitela, Samsung i Alcatel, kao i laptop Acer Aspire. Odjel droga pretpostavlja da bi, s obzirom na kvalitetu droge, uz miješanje s punilima uspjeli zaraditi preprodajom na malo i nekoliko milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 09:25