OTELI MU 100.000 KUNA

Sina najvećeg poreznog dužnika oteli i opljačkali lažni policajci

Tomislav Noršić, vlasnik mesnica Karlo, jedva je preživio svezan i ostavljen u zatvorenom automobilu
 Boris Kovačev/CROPIX

Da se kojim slučajem samoborski biciklist nije provezao po Zagrebačkoj ulici u Rakitju u nedjelju ujutro i da pritom nije pogledao udesno, prema zabačenoj travnatoj površini na kojoj je bio parkirani BMW i u njemu čovjek glave naslonjene na volan, 40-godišnji samoborski poduzetnik i vlasnik mesnica Tomislav Noršić danas ne bi bio živ.

Noršić je na do sada rekordno vruć dan u vrijeme toplinskog udara, kada je živa u termometru ujutro bila viša od 30 Celzijevih u hladu, postao žrtva razbojnika, preciznije trojice lažnih policajaca koji su ga presreli, vezali, istukli te pokrali i ostavili zaključanog u užarenom automobilu.

- Sebi od šoka ne mogu doći. Namjera im je bila da Tomislav umre! Tolika bešćutnost, nasilje, prijetnje. Trenutno je u policiji na prepoznavanju. Uvjeren je, ako vidi njihove fotografije, da će ih prepoznati. Spašen je u zadnji čas zahvaljujući jednom prolazniku. To je sve što vam mogu reći jer, zapravo, riječi za takav zločin nema - rekli su nam kratko u obitelji Noršić, gdje je gazda kuće Drago Noršić, Tomislavov otac, zapravo poduzetnik koji se već tri godine nalazi na listi najvećih poreznih dužnika među građanima Zagrebačke županije: trenutno je vodeći s dugom od 28 milijuna kuna.

Kako doznajemo, Noršić junior se u nedjelju oko 8.30 sati vozio BMW-om đakovačkih oznaka po Zagrebačkoj cesti u Rakitju. Navodno ga je kilometrima pratilo vozilo da bi mu se u Rakitju približilo te upalilo rotacijska svjetla. Pomislio je da je napravio neki prekršaj pa se zaustavio. Iz vozila su izašla trojica lažnih policajaca u civilu u ranim 30-ima i srednje građe. Bili su naoružani i u rukama su imali lampe.

- Policija, dobar dan. Ruke na volan. Ovo je kontrola. Tražimo oružje i drogu - bila je izlika s kojom su počeli razgovor s Noršićem, a zapravo su tražili 100.000 kuna koje je imao kod sebe. Znali su da prevozi novac. Ruke su mu lisicama vezali za volan. A nakon što su uzeli torbu s gotovinom, još su ga istukli, zaključali u autu i uzeli ključ. Koliko je vremena prošlo od torture do pronalaska, nije poznato. Biciklist je u zadnji čas spasio izmrcvarenog i dehidriranog muškarca.

Inače, Noršići su vlasnici lanca mesnica Karlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:42