IPAK NIJE BILA VJEŽBA

RAZRIJEŠEN MISTERIJ U GAJNICAMA Specijalci na krivoj adresi hvatali pljačkaša pošte

Interventni su policajci u akciju krenuli pod punom opremom jer je kriminalac kojeg su tražili zaštitaru pošte oteo pištolj
 Ranko Šuvar / Cropix

Akcija interventne policije u Breganskoj ulici na Veliki četvrtak, kada su policaci s pancirkama, dugim cijevima te štitovima pogreškom upali u kuću umirovljenika, ipak nije bila vježba.

Kako smo jučer doznali od policije, specijalci su bili u akciji uhićenja pljačkaša pošte u Ulici Marijane Radev u Prečkom, u kojoj je dan prije maskirani razbojnik ukrao oko 90.000 kuna te je zaštitaru oteo službeni pištolj.

Upravo činjenica da je razbojnik naoružan otetim pištoljem bila je razlog što su policajci zatražili potporu interventne jedinice pod punom ratnom spremom. Premda su u Breganskoj ulici uhitili osobu koja nije bila pljačkaš, nekoliko ulica dalje iste večeri locirana je tražena osoba.

Riječ je o 42-godišnjem D. B. kod kojega je prilikom uhićenja pronađen dio opljačkanog novca, navodno oko 25.000 kuna. D. B. je prepraćen dežurnom istražnom sucu te je pritvoren u Remetincu.

Također, prema informacijama koje su objavili mediji, policija se ispričala stanarima kuće u koju su zabunom upali jer su pogriješili adresu.

Međutim, zbog čega je policija isprva tvrdila da takvog događaja nije bilo - sugerirali su da bi se možda moglo raditi o vježbi - nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:39