HOROR KOD BRNAZA

Četvero na operaciji, među njima je i dijete; Oglasio se Božinović: ‘Tragamo za još jednim vozilom‘

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja. Među poginulima je i 14-godišnje dijete

Stravični prizori iz Brnaza

 Tom Dubravec/Cropix

Stravična prometna nesreća dogodila se u četvrtak ujutro na području Brnaza u okolici Sinja.

Kako Slobodna Dalmacija doznaje s terena, osobno vozilo marke Audi sletjelo je s kolnika, a u njemu je bilo devet ilegalnih migranata.

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći u Klinički bolnički centar u Splitu. Među poginulima je i 14-godišnje dijete.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, muškarac koji je vozio je starije životne dobi, a policija ga je pokušala zaustaviti kod Trilja.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Nije se zaustavio nego "dao gas" i od policije je bježao nekoliko minuta kada je velikom brzinom ušao u raskrižje te se u nemogućnosti da skrene zabio u zid.

- Presjeklo me, bila sam budna, vidjela sam kad se zabio u zid. Policijski kombi je išao za njima, došli su iz smjera Trilja, a drugi auto od policije je bio na raskrižju, napravili su im blokadu. Došli su vatrogasci, iz auta su počeli izlaziti, sve muški. Po kričanju i govoru odmah sam vidjela da nisu naši. Govorili su nešto, nisam razumjela. Ajme kako su jaukali. Vadili su ih jednog po jednog na pod. U šoku sam, ne mogu sebi doći - rekla je za 24 sata svjedokinja nesreće.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Nacionalnost poginulih se još utvrđuje.

Kako doznaje Jutarnji, iz splitskog KBC-a zaprimljeno je petero ozlijeđenih muških osoba od čega je četvero teže ozlijeđenih, među kojima je i jedno dijete. Trenutno su u operacijskoj sali i troje ih je životno ugroženo. Riječ je o višestrukim ozljedama. Pretpostavka za dijete jest da je u dobi viših razreda osnovne škole - s obzirom na činjenicu da liječnici ne raspolažu osobnim dokumentima djeteta.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Jedan od ozlijeđenih ima lakše tjelesne ozljede i pri svijesti je tako da se u ovom trenutku traži prevoditelj arapskog jezika kako bi se rasvjetlile okolnosti tragičnog događaja. U 12.30 liječnici KBC-a dat će izjavu o stanju pacijenata.

Božinović: ‘Tragamo za još jednim vozilom‘

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović se oglasio nakon teške prometne nesreće koja se danas dogodila kod Brnaza, a u kojoj su poginule četiri osobe.

Potvrdio je da su stradali migranti, a među stradalima nije bilo naših građana niti policijskih službenika.

- Dosad je utvrđeno da se u automobilu prevozilo osam osoba, najvjerojatnije migranata. Vozilo je izbjeglo jedan policijski punkt, nije se radilo o klasičnoj potjeri već je vozilo vozilo velikom brzinom i pri skretanju nije uspjelo skrenuti, već se zabilo u zid, rekao je Božinović.

- Policija je krenula za vozilom, a vozilo koje je prevozilo migrante i ranije je naišlo na policijsku patrolu te je zaobišlo, rekao je.

- Ovdje se nažalost dogodila ovakva situacija, ali policija nastoji sve učiniti da izbjegne da stradaju građani i policijski službenici, dodao je Božinović i potvrdio da se traga za još jednim vozilom.

Komentirao je i povećan broj ulazaka na istočnoj mediteranskoj ruti: zabilježeno je povećanje od 108 posto, te više od 30 posto na ulazu iz BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 22:18