HARAČIO NOĆU

'CAMMEOVCI' MOGU ODAHNUTI Serijski napadač na taksiste uhićen dok je krao kovanice iz džuboksa

ZAGREB - Uhićenjem upornog lopova Josipa R.(30) u gluho doba noći u ponedjeljak dok je s kovanicama iz džuboksa, alkoholom i kavom izlazio iz lokala „Twins“, odahnuli su i zagrebački taksisti jer je kriminalistička obrada pokazala da je Josip odgovoran i za dva napada na vozače taksi Cammea!

Val taksi napada Josip je započeo 4. siječnja kada je priuštio strah taksisti R.G.(45) koji ga je vozio u smjeru VII.Retkovca. Bilo je oko 2,20 sati kada je Josip došetao do stajališta za taksije kod Dinamovog stadiona. Tijekom vožnje nije bilo dijaloga, a po dolasku na krajnje željeno odredište dok je vozač pokušavao ispisati račun i naplatiti vožnju, putnik Josip je pokazao i drugo lice.

Taksistu je udario šakom u glavu rekavši mu da mu preda sve što ima. Iako mu je taksist rekao da zapravo nema ništa, lopov u to nije povjerovao već mu je uzeo novčanik i mobitel. S plijenom od 4000 tisuće kuna, tada nepoznati ljubitelj taksi vožnje otrčao je u noć, a prestravljeni taksist je o incidentu obavijestio i policiju i nadređene.

Isti scenarij zabilježen je i 14.ožujka kad se Josip odlučio taksijem odvesti do Sesveta. Dolaskom do Sopničke ulice Josip je posegnuo za nožem. Zaprijetio je vrhom oštrice taksisti S.M. Izbio je fizički sukob no iz samo njemu znanog razloga, Josip je pobjegao niz ulicu ne otuđivši ništa.

Vidjevši da mu se posljednja lopovska akcija izjalovila, Josip je odlučio provaliti u lokal „Twins“ u Ulici Dubrava u vlasništvu 49-godišnjeg B.M. Razbio je staklo na vratima te krenuo u premetačinu kafića. U torbe koje je donio sa sobom utrpao je alkoholna pića i kavu. Iz blagajne je uzeo nešto novca, a onda je obio i džuboks iz kojeg je ukrao kovanice i stavio ih u vreću. Nije uspio pobjeći jer su mu policajci odmah stavili lisice na ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:45