U TANKOVIMA TONA DIZELA

Brodolom u zadarskom arhipelagu: Ribarica potonula na dubinu od 90 metara, četiri člana posade spašena

Lučka kapetanija Zadar primila je poziv od zapovjednika ribarice "Bonita" za potrebnim spašavanjem zbog prodora mora u pramčanom dijelu broda.
Dubrovnik, 120711.Jos uvijek nepoznata muska osoba bacila se danas u ranim jutarnjim satima s Boninova, ocevid je u tijeku. Na fotografiji: brod kapetanije "Dance".Foto: Zoran Kusalo / CROPIX
 Zoran Kusalo / CROPIX

U zadarskom arhipelagu, tri nautičke milje jugozapadno od otočića Sestrica, u subotu je oko 13,30 sati potonula je 15-metarska ribarica „Bonita“, a četiri člana posade spasila je druga ribarica koja je bila u blizini.

Lučka kapetanija Zadar je oko 12 sati primila poziv od zapovjednika ribarice “Bonita” za potrebnim spašavanjem zbog prodora mora u pramčanom dijelu broda. Brodica kapetanije odmah se uputila na poziciju ribarskog broda, a brzim vatrogasnim brodom na mjesto događaja krenuli su i vatrogasci sa pumpama za ispumpavanje mora.

Do dolaska kapetanije i vatrogasaca, članovi posade s „Bonite“ prekrcali su se na ribarski brod „Virginija“ koji ih je uzeo u tegalj, no „Bonita“ je unatoč tome vrlo brzo potonula. Uslijed pucanja konopaca zapovjednik „Virginije“ je lakše ozlijeđen, te je za njega odmah organizirana hitna medicinska pomoć u Luci Gaženica.

Brod je potonuo na oko 90 metara dubine, a na njemu se nalazi jedna tona dizela u tankovima. Onečišćenja mora nema, priopćeno je priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 17:28