TALAČKA KRIZA

Brodarica kod Šibenika: Uzeo dinamit i pištolj pa zatočio djelatnike trgovine

Neslužbeno doznajemo da je 58-godišnji S. Ž. napao svoju bivšu suprugu S. M. (51) zbog sukoba oko neplaćanja alimentacije
 Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Situacija na šibenskoj Brodarici, na kojoj se u utorak navečer odvijala talačka kriza u trgovini Studenac, u koju je naoružani muškarac upao prijeteći jednoj od zaposlenica, u srijedu je bila mnogo mirnija. Srećom, sve je završilo bez žrtava, trgovina radi normalno, doduše s novim djelatnicama.

Razumljivo, jer je nemili događaj ostavio neugodne posljedice na žene iz smjene koje su se u tom trenutku zatekle u trgovini jer ih je nasilnik naoružan pištoljem i dinamitom prisilno zadržao u trgovini do dolaska policijskog pregovarača.

Dojavu o naoružanom muškarcu policija je zaprimila u 19.30, a nakon što je pregovarač ušao u trgovinu, napadač se predao te je oko 20.30 priveden u šibensku policijsku postaju. Policija je blokirala magistralu u oba smjera, a promet se nastavio odmah nakon policijske intervencije.

Iz pouzdanih izvora doznali smo da je riječ o S. Ž. (58) koji je napao zaposlenicu trgovine S. M. (51), svoju bivšu suprugu. Neslužbeno, motiv napada je brakorazvodna parnica, odnosno sukob oko alimentacije koju napadač nije plaćao.

U blizini mjesta gdje se dogodio incident u srijedu smo susreli nekolicinu mještana, a prema njihovu raspoloženju, nismo stekli dojam da su zabrinuti za vlastitu sigurnost.

- S Brodarice sam, ali iskreno, evo tek sam jutros čuo detalje o incidentu. Što reći, narod je poludio. Ne osjećam se nesigurno unatoč svemu - kratko nam je komentirao jedan od mještana.

Brodarica je mirno mjesto i incident je zapravo izoliran slučaj, tvrdi nam gospođa koja živi odmah nasuprot trgovine gdje se odvijala talačka kriza.

- Živim prekoputa, zatvorila sam prozore kad se to događalo pa ne znam detalje. Mislim da ovo što se dogodilo nema veze s Brodaricom, nego s radnicom koja radi u toj trgovini, a nije odavde, nego iz Šibenika. Dobro je da je sve završilo bez žrtava i da nije nitko nastradao - rekla nam je mještanka Brodarice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:56