KRVAVI OBRAČUN

Brat pretučenog Šibenčanina: 'Nardo ne može govoriti od silnih batina!'; Klemm: 'Pucali su oko Haciende'

Sibenik, 170812.U klubu Hacijenda, u Vodicama, prije dva dana zastitari su brutalno pretukli Narda Prelevica.Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / SIBENSKI LIST / CROPIX
 Nikolina Vukovic Stipanicev / SI

Incident u vodičkoj diskoteci “Hacienda” koji je, po sadržaju prvog priopćenja za javnost PU šibensko-kninske, u ranim jutarnjim satima u utorak završio pucnjavom i oštećenjem fasade i krovne cigle tog objekta, poprimio je mnogo ozbiljniju dimenziju i prije negoli je završena službena policijska istraga i krim-obrada tog slučaja, javlja Slobodna Dalmacija.

U javnost su, naime, procurile fotografije pretučenog 21-godišnjeg Šibenčanina Narda Prelevića (21) koji se s djevojkom te noći zabavljao u “Haciendi”.

Njega su, sudeći po priči brata mu Danila (33) i dvojice prijatelja, zaštitari tvrtke “Klemm”, koje je angažirala popularna vodička diskoteka kako bi osigurala javni red i mir na koncertu Željka Samardžića, brutalno iscipelarili pred očima mnogobrojnih gostiju.

Štoviše, nakon zaštitarskog “provlačenja kroz šake”, s lakšim ozljedama prošla su i dvojica njegovih prijatelja koji su, kako su nam kazali, od udaraca pali u nesvijest pokušavajući zaustaviti razjarene “klemmovce”. Obojica su nas zamolila za diskreciju jer se, naglasili su, boje objaviti imena, prezimena i fotografije u javnim glasilima u strahu od zaštitarske i policijske odmazde.

- Majka mi je dobila dvije ulaznice za Samardžićev koncert kao nagradu u jednoj radijskoj emisiji i dala ih je bratu. Trebao je to biti poklon za skori rođendan, da se tu večer provede s djevojkom. Sa svojim društvom se zabavljao, pilo se i plesalo. Nardo mi je kazao da je u jednom trenutku sa šanka na pod pala plastična čaša i on se sagnuo da je podigne. Tada su im prišli zaštitari kao da su čekali bilo kakav povod. Došlo je do priče i jedan od zaštitara povukao je za ruku Nardova prijatelja i počeo ga povlačiti prema izlazu iz diskoteke. Nardo ga je upitao u čemu je problem. To je bilo dovoljno da nasrnu na njega. Nakon što su ga bacili na pod, Narda su tukla petorica-šestorica zaštitara. Čuo sam da se zovu Robi, Vedran, Josip...

- Nisu stali desetak minuta. Možete zamisliti koliko je to ruku, nogu i udaraca?! Nardovi poznanici i drugi gosti su sve to gledali, ali im redari nisu dali prići. Svatko tko je bilo što pokušao, izudaran je. Jedan od redara je stao na ulazu i nitko nije mogao ući. Među ljudima koji su stajali vani, pred ulazom, stvorio se bunt. Počelo je letjeti kamenje. Tada je došla policija. Privedeno je, koliko sam čuo, puno ljudi neposredno nakon što se sve to dogodilo, ali ne i moj brat. Po njega su došli tek poslijepodne jer se, onako izubijan, vratio kući i nije tražio ni liječničku pomoć. U policijskom autu je povraćao tako da ga je policija odvela kod liječnika, a roditelji su ga vodili po pregledima i snimanjima. Razumio bih da se interveniralo u slučaju razbijanja ili pravljenja nereda i gužve... da ga se upozorilo... ali ovako, jednostavno ne razumijem. Najvažnije mi je da se dozna prava istina, da se ne zataška, iako, priznajem, ne mogu biti do kraja objektivan... Brat mi je - potresen je Danilo.

Pretučenog 21-godišnjaka koji, pun podljeva i kontuzija, nije bio u stanju kazivati što se dogodilo iza visokih zidova “Haciende”, jučer su cijelo jutro posjećivali zabrinuti prijatelji. Na nekima od njih, poput dvojice naših sugovornika i neposrednih svjedoka tučnjave, na licu, vratu i rukama vidljivi su tragovi fizičkog obračuna. Jedan je, kaže, vidjevši na podu okrvavljenog Narda u jeku najgoreg cipelarenja, povukao najbližeg zaštitara za ruku kako bi ga udaljio od onemoćalog prijatelja.

- Ovaj se okrenuo i zavrnuo mi ruku. Nato su doletjela dvojica zaštitara i jedan od njih, čovjek od preko stotinu kilograma, ništa ne pitajući, pogodio me je šakom u glavu. Pao sam u nesvijest. Prijatelj me je odvukao, inače bi i mene izgazili, u to sam siguran iako ih nisam napao niti sam im prijetio, niti sam predstavljao ikakvu opasnost -konsterniran je mladić.

- Mene je - nastavlja drugi - jedan od zaštitara zgrabio s leđa, odvukao me je i iznio izvan parkinga. Uhvatio me je tako da mi se sve zacrnilo pred očima. Onesvijestio sam se. Osvijestilo me povlačenje po podu. Dvojica su me vukla za noge i počela mi se zavrtati odjeća i izule su mi se patike. Bacili su ih u šumu.

Danilo i dvojica prijatelja povrijeđenog 21-godišnjaka tvrde da ne znaju ništa o pucnjavi koju spominje policija. Kažu da su im se šibenski zaštitari koji su bili u “Haciendi” zajedno s “klemmovcima” ispričavali i pravdali kako protiv ekstremno agresivnih kolega ne mogu ništa, da ih ne mogu zaustaviti.

Spominju, također, da im je jedan od zaštitara psovao majku dalmatinsku te da je takvih incidenata bilo i prije, ali se nisu pročuli u javnosti. Kao primjer spominju gosta koji je dobio epileptični napadaj u diskoteci, a zaštitari su mu, misleći da je pijan, slomili ruku. Navodno je to evidentirano u vodičkoj policiji. Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke “Klemm sigurnost” d.o.o., žali zbog nemilog događaja u “Haciendi” bez obzira kako je izazvan te naglašava da će policija rasvijetliti sve okolnosti slučaja i tako na najbolji način dokazati ulogu njegovih zaposlenika.

Eksplicitan je, međutim, u tvrdnji kako zaštitari njegove tvrtke nikada i nikome nisu psovali “majku dalmatinsku” niti su intervenirali a da nije ugrožen javni red i mir.

- Moju tvrtku čine zaposlenici od kojih je najmanje 70 posto Dalmatinaca. Da se takvo što dogodilo, a provedena je interna istraga, taj bi zaposlenik dobio trenutni otkaz. Neshvatljivo je da podizanju tenzija po toj osnovi pridonose i javni mediji, da se iskrivljavaju činjenice. Zar bi vlasnici diskoteka ili drugih objekata dopustili da im zaštitari bez razloga premlaćuju goste? Zašto nitko ne spominje pucnjavu, tko je i zašto pucao, bacanje kamenja na zaštitare...? Zašto nitko od ozlijeđenih nije prijavio napad policiji? Sve su to vrlo logična pitanja, a neka ih glasila ne postavljaju - zaključio je Klemm te opetovano spomenuo policijsku istragu koju javnim istupom ne želi ometati, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:49