DUGE CIJEVI NA SREDNJACIMA

BiH mediji: ‘U Zagrebu uhićen organizator ubojstva svjedoka pokajnika iz slučaja Escobar‘

U dugo pripremanoj akciji u Zagrebu uhićeni su Edin B. i Adnan Ž., neslužbeno doznajemo

Policijska akcija na Srednjacima

 Damir Krajač/Cropix

Hrvatska policija dala je svoj obol u dugo pripremanoj akciji čije su segmente jučer popodne mogli vidjeti stanari zagrebačkih Srednjaka, a što je zabilježio i fotograf naše agencije Cropix. Kako neslužbeno doznajemo, uhićeni su Edin B. i Adnan Ž.

Prvi čovjek Ravnateljstva policije Nikola Milina sinoć je za medije rekao kratko da se radi o realizaciji uhićenja više osoba, među kojima ima stranih državljana.

- Stalno radimo na prevenciji što se tiče djelovanja kriminalnih skupina i u posljednjih nekoliko godina smo procesuirali 150 zločinačkih udruženja povezanih s raznim vrstama kriminaliteta. Vrlo smo prepoznatljivi i u međunarodnim okvirima. To radimo u suradnji s policijama u susjedstvu, zemljama EU-a. To je nešto što smo pripremali, nije se to dogodilo ništa iznenađujuće", kazao je za RTL Milina.

U Zagrebu uhićeni Edin B. je, prema pisanju bosanskih medija, jedan od najbližih suradnika narkobosa Dine M.C.

Njih dvojica su u bijegu od lanjskog srpnja kada je BiH tužiteljstvo "presrelo" akciju tužitelja Unsko-sanskog kantona i tako, navode dalje BiH mediji, doslovno spasilo organizatore kriminalne grupe koja u šumama na granici s Hrvatskom uzgaja marihuanu vrijednu milijune maraka.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Isti mediji otkrivaju i da njihovi istražni organi sumnjaju da su Edin B. i Dino M.C. organizatori likvidacije Eldina Ć. ubijenog u svibnju ove godine, a riječ je o svjedoku pokajniku iz slučaja Escobar.

Bosanski istražitelji navodno sumnjaju i da je Edin zajedno sa svojim šefom Dinom pripremao još jednu likvidaciju tamošnjeg narko dilera.

Danas bi se tijekom dana o samoj akciji i što je sve od uhićenih zaplijenjeno na teritoriju Lijepe naše trebala oglasiti policija.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:16