NOĆNA AKCIJA

Biciklist (27) sa 2.15 promila preznojio interventne policajce, ignorirao ih pa pao i priredio ‘dernek‘

Prijavljen za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Nesreća, policijski očevid (ilustracija)

 Robert Fajt/Cropix

Pijani biciklist preznojio je brodske policajce koji su na Silvestrovo postupali na križanju Pilarove i Gupčeve ulice u Slavonskom Brodu.

Bilo je to oko 1.45 sati pod okriljem noći kada su interventni policajci uočili čovjeka kako krivuda na biciklu vozeći se suprotnom prometnom trakom. Biciklist se pritom, na očigled policajaca, nije zaustavio na crveno svjetlo, a ignorirao je usput i policijske naredbe da se zaustavi.

Nonšalantno je nastavio dalje vožnju kolnikom sve dok u jednom trenutku nije izgubio nadzor nad dvokotačnim prometalom pa je pao na cestu.

- Policijski službenici su mu odmah priskočili u pomoć, nakon čega je biciklist ustao, počeo galamiti te se dao u bijeg trčeći, no policajac ga je sustigao te, budući da je pružao aktivan otpor, nad istim su primijenjena sredstva prisile. Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku, koji je pritom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a alkotestom mu je u organizmu očitana koncentracija od 2.15 promila - kažu iz PU brodsko-posavske u čijim je prostorijama pijani biciklist prenoćio.

Nakon što se otrijeznio i liječnički je pregledan te je utvrđeno da nema ozljeda i da je sposoban za kriminalističko istraživanje.

Rezime postupanja je optužni prijedlog podnesen brodskom tužiteljstvu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:35