ZLOČIN U SESVETAMA

Betonskim blokom i vilicama za ražanj izmasakrirao majku: ‘U glavi mi je bio kaos. Sve zbrkano‘

S obzirom na to da boluje od paranoidne shizofrenije, G. G. (43) dobio je šest mjeseci prisilnog smještaja u psihijatrijskoj ustanovi

G. G. priznao je ubojstvo vlastite majke

 Ronald Gorsic/CROPIX

Zbog rijetko viđenog zvjerstva koje je počinio u neubrojivom stanju nad svojom majkom lani u rujnu u obiteljskoj kući u Sesvetama, na Županijskom sudu u Zagrebu na ekspresnom suđenju i samo jednom održanom ročištu, s nepravomoćnom sudskom odlukom suočio se G. G. (43). S obzirom na to da boluje od paranoidne shizofrenije, prema Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, sudsko vijeće izreklo mu je prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci, nakon čega je dalje sve u rukama psihijatara i ovisi o njihovoj procjeni.

Na upit sutkinje razumije li zašto je u sudnici, G. G. je rekao da zna i da razumije optužbu. Priznao je da je ubio majku.

- U glavi mi je bio kaos. Sve zbrkano. Jednostavno, kaos. Nisam znao što radim i kajem se. Počinio sam to što mi se stavlja na teret - rekao je kratko u svoju obranu optuženi. Pri uzimanju generalija otkrio je da je po zanimanju tesar, da je bez prihoda i da ne zna što je bilo s imovinom nakon ostavinske rasprave.

- Od čega ste živjeli? - zanimalo je sutkinju, na što je G. G. odgovorio da je "bio u Njemačkoj i radio na blef da zaradi novac pa mu je ostalo nešto malo ušteđevine".

image

očevid nakon ubojstva u Sesvetama

Goran Mehkek/CROPIX

Psihijatar vještak u nalazu je zaključio da je optuženikovo psihičko stanje s vremenom osciliralo, da je u vrijeme ubojstva bio neubrojiv te da je do pogoršanja bolesti došlo nakon prestanka uzimanja terapije.

Od dana ubojstva G. G. je u Zatvorskoj bolnici, a prema optužbi, on je 3. rujna oko 16.40 sati na podu kuhinje majci nanio stravične ozljede glave i tijela betonskim blokom i vilicama za ražanj. Zadao joj je više od 230 uboda, da bi potom tako izmrcvareno tijelo izbacio u dvorište kuće.

Jeziv prizor mrtve žene uočili su susjedi koji su odmah alarmirali policiju. Iako je ubojica pokušao pobjeći, policija ga je spriječila u tome uporabivši sredstva prisile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:59