ZARAĐUJE NA MUCI

BESRAMNI PREVARANT Obećao Sirijcima da će ih voziti u Italiju, na kraju ih ostavio u Virovitici i uzeo im 350 eura po glavi!

 Dragan Matic / CROPIX

Zbog ilegalnog prijevoza četvorice sirijskih izbjeglica u rujnu prošle godine Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv 45-godišnjeg hrvatskog državljanina. On je 18. rujna, dakle trećeg dana od prelijevanje izbjegličke rute na Hrvatsku, dogovorio s četvoricom Sirijaca da će ih prevesti od Osijeka do granice s Italijom za što su mu oni pristali platiti ukupan iznos od 1200 eura.

No, na putu prema Italiji odjednom je odlučio odustati od daljnjeg ilegalnog prijevoza zaustaviši se u 125 km udaljenoj Virovitici. Sirijce je tamo ostavio naplativši im prijevoz od Osijeka do Virovitice 350 eura. Time je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a ODO je u optužnici predložio i oduzimanje imovinske koristi koju je okrivljenik ostvario počinjenjem kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 01:46