LUKAVI LOPOV

BESRAMNI PREVARANT Lažni Kolindin savjetnik tražio novac za operaciju djevojčice, dobio čak 63.921 kuna...

Za Božić 2010. glumio je Josipovićeva čovjeka i od Mesoprerade uzeo pola tone delicija
 Marko Todorov/CROPIX

Ivica T. (53), bivši branitelj i prijavljivani prevarant, osmislio je novu besramnu prijevaru kad je vidio da je njegov imenjak postao jedan od savjetnika u novom Vijeću za Domovinsku sigurnost u Uredu predsjednice RH.

Ivica T. potencijalnim se donatorima predstavljao kao savjetnik za obranu Kolinde Grabar Kitarović i tražio novac za humanitarnu pomoć.

Od svibnja do srpnja Ivica T. je na svom računalu izradio stotine zamolbi kako bi se, tobože, 16-godišnja djevojčica spasila operacijom u inozemstvu. Dopis sa službenim zaglavljem i pečatom Ureda predsjednice RH naslovio je riječima “Molba za donaciju za operaciju glave A. R. (16)”, a pri dnu krivotvorenog memoranduma naveo je bankovni račun svoje rođakinje.

Zvao je i odlazio u razne institucije, privatne tvrtke te kod načelnika i gradonačelnika općina i gradova diljem zemlje.

Skriva još novca?

- Budite dio tima humanitaraca koji će spasiti jedan mladi život. Donacije idu od 1000 do 10.000 kuna. Vidite, i sama predsjednica se angažirala - dio je obmane koju je Ivica “prodavao” svojim žrtvama.

Predsjednici Uprave Jadranskog osiguranja te Auto Willa odobrili su transakcije od po 10.000 kuna na Ivičin račun. Ipak, čelni ljudi Allianza d.d. nisu povjerovali u priču. Na bankovnom računu pronađeno je 63.921,03 donirane kune, ali postoje indicije da negdje ima još novca.

Božićna prevara

Ivica očito pati za Uredom predsjednika. Naime, za Božić 2010. prevario je slatinsku Mesopreradu u ulozi “čovjeka predsjednika Ive Josipovića”. Rekao je kako predsjednik želi njihov kulen i kobasice na božićnim domjencima. Šefovi Mesoprerade su objeručke na povjerenje preuzeli narudžbu 104 kg slatinske kobasice, 164 kg slatinskog i 274 kg slavonskog kulena te 1165 komada suhe slavonske šunke.

Ivica im je poslao krivotvoreni virman o uplati 98.222,62 kune, a meso je netragom nestalo te do danas nije nađeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 19:20