POLICIJA-LOPOVI 4:3

Automafija u Zagrebu ne spava, na meti im je Hrvatima omiljena marka auta: U tri tjedna ukradeno je sedam modela tog proizvođača

U protekla tri tjedna na području PU zagrebačke, prema javno dostupnim podacima, ukradeno je sedam modela VW

Ilustracija

 Ivan Ryabokon/panthermedia/profimedia

Pojedini modeli Volkswagena i dalje su omiljena meta lopova. Neki ih ukradu da se provozaju od točke A do točke B, neki po narudžbi za nekog drugog, a većina ih krade da ih preproda ili rastavi, pak, u dijelove i na taj način okrene novac i zamete trag. Ali ima i onih koji s ukradenim vozilom počine i neko drugo kazneno djelo.

Međutim, gotovo korak iza njih su i uporni zagrebački policajci koji, ako je barem suditi prema nedavnoj statistici, vlasnike ukradenih njemačkih limenih ljubimaca ipak razvesele te im ih vrate. Nekad cijele, a nekad oštećene.

U posljednja tri tjedna na području PU zagrebačke, prema javno dostupnim podacima ukradeno je sedam VW modela. Ishod? 4:3 za policiju!

Pa je tako noćas u 01:05 sati u Sesvetama u Ulici Ciklama policija uočila i potom zaustavila 20.000 eura vrijedan VW zagrebačkih oznaka u vlasništvu jedne tvrtke koji je noć prije ukraden sa parkirališta Prekratove ulice u Novom Zagrebu.

Za upravljačem je sjedio 26-godišnjak koji je odmah uhićen i priveden u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje, a vozilo je, nakon što je unutar njega obavljen očevid te su izuzeti svi tragovi, vraćen 53-godišnjoj korisnici. Hoće li ga se uspjeti povezati s još nekim drugim (ne)djelima, pokazat će istraživanje.

Jučer su, pak, zagrebački policajci na šumskom predjelu mjesta Moravče pronašli ukradeni VW požeških oznaka koji je nestao dva dana ranije, 8. rujna na području zagrebačkog Trnja.

U nedjelju je, pak, 8. rujna između 15 i 23 sati na parkiralištu Paromlinske ceste kod Glavnog kolodvora nepoznati lopov ukrao VW zagrebačkih oznaka. Kad je došao navečer na mjesto gdje ga je ostavio, uočio je da mu vozila nema pa je 26-godišnji vlasnik se obratio policiji za pomoć navodeći da ne krađom auta oštećen za 2500 eura.

I u obližnjoj Ulici Trnjanska struga na Trnju bio je nestao 2. rujna oko 20.30 sati teretni VW automobil u vlasništvu 68-godišnjaka, no već sutradan je vlasnika, koji je prijavio krađu tešku 3000 eura, policija razveselila pronašavši njegovo vozilo na području Velike Kosnice.

U noći sa 1. na 2. rujna sesvetskom Planinskom ulicom također su harali lopovi. S parkirališta je pod okriljem noći nestao 65-godišnjem muškarcu njegov VW zagrebačkih oznaka vrijedan 2000 eura.

Ni protekli mjesec kolovoz nije prošao bez krađa Volkswagena. Pa je tako tijekom noći 23. kolovoza na V. Odvojku u I. Petruševcu ukraden VW Transporter 32-godišnjaku, a koji je potom već istog dana lociran na Radničkoj cesti. Vozilo su vratili vlasniku, a za počiniteljem još uvijek tragaju.

No, bez svog VW Passata zagrebačkih oznaka vrijednog 2500 eura je još uvijek 28-godišnji muškarac kojem je auto ukraden između 18. i 23 kolovoza na Magazinskoj cesti na području zagrebačke Trešnjevke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:36