AFERA ICEMATIC

AUTOLIMAR I VODITELJ STRIPTIZ KLUBA 'KISS' VARAO NA POSLU S LEDOMATIMA Nije ih platio pa nudio sumnjive kompenzacije

Rade Z. (67), voditelj striptiz-kluba Kiss i bivši direktor posrnule tvrtke Intra Plus, autolimar po struci, nepravomoćno je u Splitu osuđen na 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Prema navodima optužbe, Rade Z. je kao direktor Intra Plusa u srpnju 2010. od splitske Bastre zatražio isporuku ledomata.

Neistinito je prikazao da će 10 ledomata Icematic i Brema platiti u roku od dva tjedna od isporuke jer je kao sredstvo osiguranja predao ovjerenu bjanko zadužnicu znajući da na žiroračunu njegove tvrtke nema novca.

Čelni ljudi Bastre isporučili su ledomate vrijedne 66.121,94 kune, a Rade Z. potom ih je preprodao. Kad se Bastra pokušavala naplatiti, Rade Z. im je nudio sumnjive kompenzacije na koje nisu pristali i uspjeli su izvući tek 15.000 kuna.

Poduzetnik je na sudu objasnio da su ledomati naručeni za potrebe tvrtke Priselac trgovina koja je preko njegove firme, u nakani da zarade u razlici kupovne i prodajne cijene, naručila robu.

No istaknuo je da mu ta tvrtka ledomate nije platila, a sudu je predočio dokumentaciju koja je bila preslika pa nije uvjerio sud u vjerodostojnost jer je takvu papirologiju i sam mogao izraditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:04