PIROMAN

Alkoholizirani muškarac htio zapaliti popularnu pizzeriju i obiteljsku kuću: Uhićen je na licu mjesta, zadobio opekline

U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela

Ilustracija

 Tomislav Krišto/Cropix

Jučer oko 20 sati, 49-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,37 promila, došao je do obiteljske kuće u Oroslavju, u vlasništvu 59-godišnje hrvatske državljanke i zapaljivom tekućinom polio dvorište, dijelove obiteljske kuće i ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sklopu kuće, a sve zapalio neutvrđenim sredstvom, piše Zagorje.com.

Požar je, kako su nam i sinoć neslužbeno ispričali vatrogasci, ugašen prije dolaska vatrogasnih postrojbi. Ugasio ga je 48-godišnjak, a nagorjela su ulazna i garažna vrata kao i plastična ambalaža.

Kako neslužbeno saznaje Zagorje.com ugostiteljski objekt kojeg je zapalio 49-godišnjak poznata je zagorska pizzerija na području Oroslavja.

Nakon toga, 49-godišnjak je, oko 21 sat, došao do obiteljske kuće u Oroslavju, u vlasništvu 65-godišnjakinje te također zapaljivom tekućinom polio vanjski dio obiteljske kuće i zatim zapalio neutvrđenim sredstvom. Požar su ugasili pripadnici DVD Oroslavje, a vatra je oštetila polivene dijelove kuće.

Brzom reakcijom policijskih službenika osumnjičeni 49-godišnjak je pronađen, uhićen i doveden u službene prostorije policije gdje je utvrđeno kako je zadobio opekline zbog čega mu je u Općoj bolnici Zabok pružena liječnička pomoć.

U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom‘, zaključje Zagorje.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 22:47