RAZBOJNIČKA ČETVORKA

12 PLJAČKI PLINSKIM PIŠTOLJEM Policija razotkrila novu kriminalnu grupu

Razbojničku četvorku tereti se za zločinačko udruživanje i čak 12 razbojništava na području Zagreba i Karlovca
Zagreb, 280713.Crnciceva ulica.U Maksimirskoj ulici opljackan je automat klub a policija je uhvatila osumljicenog za pljacku kod Crnciceve ulice. Ulicu su cuvali specijalci a cesta je bila zatvorena za promet.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

Pripadnici Specijalne policije MUP-a, koji su u nedjelju poslijepodne presreli dvojicu osumnjičenih neposredno nakon pljačke u automat-klubu u Maksimiru, ipak se nisu slučajno zatekli kod mjesta događaja.

Kako neslužbeno doznajemo, radilo se o pomno isplaniranoj akciji jer su istražitelji već neko vrijeme držali “na oku” skupinu koju se povezivalo s izvršenjem više kaznenih djela razbojništava. Osim Nine K. (48) i njegova 40-godišnjeg kompanjona Darka P., koji su već u istražnom zatvoru u Remetincu, policija je u međuvremenu privela još dvojicu suosumnjičenih, Alena J. i Dražena K.

Nino K. i Darko P. upali su u policijsku zasjedu nakon što su u nedjelju poslijepodne opljačkali oko 40.000 kuna u automat-klubu Flamingo u Maksimirskoj ulici. Oni su do mjesta pljačke došli odvojeno, svaki u svom automobilu. Darko P. parkirao je bijeli Fiat Punto na prilaznom putu sa stražnje strane zgrade u kojoj se nalazi automat-klub.

Pretraga stanova

Ušao je kroz stražnji ulaz i zaprijetio pištoljem djelatnici automat-kluba dok je Nino K. vani pazio da netko ne naiđe. Kada su se domogli plijena, sjeli su u plavi VW Passat kojim je upravljao Nino K. i dali se u bijeg Kraljevićevom, a potom Crnčićevom ulicom. Fiat Punto ostao je parkiran nedaleko od automat-kluba. Međutim, dvojicu pljačkaša stotinjak metara dalje u Crnčićevoj ulici kod MIOC-a presreli su specijalci i uhitili ih.

Ispostavilo se da su osumnjičeni u pljački koristili plinski pištolj.

Policija je potom obavila pretage njihovih domova i prostora koje su koristili te su obojica na kraju prepraćena na zagrebački Županijski sud, gdje im je određen jednomjesečni pritvor. No to nije bio kraj akcije istražitelja. Na temelju rezultata provedenih pretraga, ali i rezultata tajnog praćenja i prisluškivanja, koje se nad osumnjičenima primjenjivalo najvjerojatnije i prije i poslije nedjeljne pljačke, privedena su i dvojica njihovih kompanjona, Alen J. i Dražen K., te je cijeli slučaj preuzeo USKOK.

Zločinačka organizacija

Iako za sada nema službenih informacija, osumnjičenu četvorku navodno se tereti za zločinačko udruživanje i ukupno 12 razbojništava počinjenih proteklih mjeseci na zagrebačkom i karlovačkom području. Vođa skupine Nino K. stari je “znanac” policije, već osuđivan i zbog pljačke Karlovačke banke, a ispitan je i kao svjedok u slučaju tzv. zločinačke organizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:44