BIVŠI SDP-ovac

Bandić: Raditi kao konj za Hrvatsku, to je moj program

Nakon dva mandata na čelu Zagreba, Milan Bandić najavio dva mandata na Pantovčaku
 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREB - Lišen stranačkih okova, slobodan kao feniks, kao ptica, kandidiram se za predsjednika republike - početak je govora kojim je Milan Bandić objavio svoj ulazak u predsjedničku utrku.

- Ja sam običan čovjek u službi malog čovjeka. Deset godina sam to pokazivao u Zagrebu, to sam idućih 10 godina spreman demonstrirati u Hrvatskoj. Kandidiram se jer sam bolji kandidat i jer ću pobijediti – rekao je Bandić i odmah istaknuo kako mu cilj nije jedan, nego dva predsjednička mandata.

- Želim uzorati Hrvatsku radeći kao konj za Hrvatsku. To je moj program – sažeo je predsjednički kandidat čija će kampanja početi 12. studenoga u Iloku.

Obišao sam cijelu Hrvatsku. Mi smo zemlja običnih ljudi i zbog njih se kandidiram. U kampanji koja će trajati 35 dana ponovno ću obići cijelu Hrvatsku, spavat ću na terenu i bit ću s tim ljudima svih 35 dana – najavio je Bandić i najavio da će kampanju završiti u Dubrovniku. Za one koji će ga slušati pripremio je i darove.

- Kad sam bio mali bio sam sretan kad bi dobio običnu krpenjaču. Sad ću svakom klincu kojeg sretnem darovati loptu, a svakom građaninu s kojim se rukujem jabuku – najavio je Bandić koji se osvrnuo i na to što će neminovno biti izbačen iz SDP-a.

- Mogu me izbaciti iz stranke ali ne mogu izbaciti socijal-demokraciju iz mene jer je ja živim i imam člansku iskaznicu broj 2! Potporu stranke nisam imao ni kada sam išao na izbore za gradonačelnika, pa sam ipak pobijedio – rekao je Bandić i otkrio četiri temeljna stupa svog političkog programa: 'starčevićanstvo', 'radićevština', hrvatski antifašizam i Domovinski rat.

- Nije budućnost Hrvatske kopanje po ideološkim rovovima i ja ću se zalagati za zajedništvo svih. Bit ću predsjednik svih građana, bit ću hrvatski predsjednik – otkrio je Bandić svoj slogan.

A nakon svih peripetija oko kandidature Bandićev uspon na Pantovčak počeo je jutros u pet sati. Naime, tada je zagrebački gradonačelnik u pratnji najvjernijih suradnika i svog retrivera Rudyja krenuo pješke na Sljeme.

Otprilike dva sata kasnije stigao je pred Puntijarku gdje je popio čaj i nastavio trčati do Tomislavca na Sljemenu. Tamo je skinuo trenirku i odjenuo tamno plavo odijelo s crvenom kravatom i hrvatskom trobojnicom na reveru. Takav je izašao pred novinare i pristalice okupljene u Tomislavovom domu.

- Više ne nosim grb Grada Zagreba nego trobojnicu. Kao što sam izvršavao želje Zagrepčana tako će idućih 10 godina izvršavati želje svih građana. Zagreb neće izgubiti gradonačelnika nego će dobiti hrvatskog predsjednika – najavio je Bandić i odbacio optužbe da grad ostavlja u kaosu i dugovima.

- Jučer smo dobili novi kredit od Zagrebačke banke po najpovoljnijim uvjetima na tržištu – rečenica je kojom je Bandić ilustrirao dobro stanje gradske uprave, a odbacujući optužbe o aferama ponovno je pozvao sve da 'svi rade svoj posao'

- Neka nadležne institucije objave jednu moju inkriminirajuću radnju i ja ću se povući. Istovremeno, pozivam sve kandidate da na Trgu bana Josipa Jelačića javno objave svoju imovinu. Ja u kampanju ne ulazim zbog vlastitog interesa – rekao je Bandić i dodao:

- Znam pokazati emociju, od krvi i mesa sam, sklon sam i greškama, i zato ću pobijediti jer sam jedan od vas – rekao je Bandić i dodao posebnu zahvalu te ujedno i ispriku supruzi Vesni i kćerci Ani Mariji.

- Deset godina nisam imao godišnji odmor i sad ponovno 10 godina neću ići na godišnji odmor – istaknuo je gradonačelnik koga su došli podržati njegovi vjerni pročelnici gradskih ureda, poput Davora Jelavića, ali i SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić.

Za šeficu svog izbornog stožera imenovao je Jasminu Havranek, inače potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a. I ona, kao i njezin šef te svi oni koji su ga podržali mogu očekivati ekspresno brisanje s popisa članova SDP-a. Jelena Pavičić Vukićević bit će v.d. gradonačelnika.

Stranka umirovljenika uz Bandića već u prvom krugu



Predsjedništvo Stranke umirovljenika odlučilo je svoju potporu na slijedećim predsjedničkim izborima već u prvom krugu dati sadašnjem gradonačelniku grada Zagreba, odnosno kandidatu za budućeg predsjednika RH, gospodinu Milanu Bandiću.

Standard koji uživaju zagrebački umirovljenici kao i razina socijalne osjetljivosti prema svim skupinama građana koju pokazuje odnosno provodi gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić jest upravo onaj standard koji bi poželjeli svi umirovljenici odnosno građani u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju SU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 11:49