STROGE SANKCIJE

Stigla Sinčićeva reakcija na oštru kaznu Europskog parlamenta: ‘Spreman sam na sve‘

Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana
Ivan Vilibor Sinčić
 Europski Parlament

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić kažnjen je zbog performansa koji je izveo 16. rujna ove godine tijekom govora u raspravi o Stanju Unije.

Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana. U jednom je trenutku skinuo sako, ostavši samo u kratkim rukavima, te je raskopčao remen na hlačama, valjda želeći demonstrirati kako će građani EU ostati "goli i bosi".

- Kada se u Europskom parlamentu suprotstaviš pljački građana i tražiš da im se vrati njihovo, dobiješ sankcije. Spreman sam na sve, idemo do kraja, do uvođenja Univerzalnog temeljnog dohotka, napisao je na Facebook Sinčić komentirajući kaznu koju mu je izrekao predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli.

Sinčiću je oduzeta dnevnica za razdoblje od dva dana i pod suspenzijom je idućih sedam dana.

Osim toga, Sinčiću je onemogućen bilo koji oblik rada i sudjelovanja u radu ili bilo kojim aktivnostima EP-a te mu je izrečena zabrana zastupanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima, međuparlamentarnim konferencijama i ostalim radnim tijelima na razdoblje od mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 08:55