POTRESNA ISPOVIJEST

Pogledajte kako je izgledao povratak mladog Lovre na mjesto napada: ‘Osjećam se slomljeno‘

Mladić koji je napadnut u Kaštelima ispričao je što se sve događalo između njega i napadača
Otac Boško i njegov sin Lovre
 Paun Paunovic/Cropix

Snimka napada na 18-godišnjeg Lovru iz Kaštela koju je snimao netko iz grupe nasilnika digla je na noge javnost. U razgovoru za Jutarnji list, koji se odvijao ni sto metara od stana u kojem Lovre živi s ocem Boškom, još je jednom ispričao kako je trebao s grupom mladića koji su ga napali trebao ići u Sinj za Gospu.

- Oni su me odveli, pa su me došli tražiti za put, što su tobože potrošili, ali je 200 naraslo na 2000 kuna - kaže Lovre i dodaje da su mu prijetili da će ga “kidnapirati”.

Na pitanje jesu li mu prodavali i marihuanu, odgovara potvrdno.

- Da, zapalili smo po džoint, oni su to isto stavili u tu cijenu jer su rekli da je bio neke ekstra kvalitete, kao najbolja marihuana na tržištu - govori mladić.

Ocu nije rekao ni riječi, pokušao im je za dug dati svoj neregistrirani moped, ali ga je napadač sutradan vratio jer mu majka nije vjerovala da mu je netko poklonio motor te je bila uvjerena da je ukraden.

Policija je po snimkama došla do žrtve, pokucala mladiću na vrata, a tada je otac vidio kako je to izgledalo.

Za Jutarnji je kazao da se osjećao slomljeno, još je nekako prošlo ono sa šamarima, ali kada je vidio udarce nogom u glavu i šakom u bradu koji su ga oborili na pod, to ga je strašno rastužilo.

Kazao je kako ga je posjetio otac jednog od napadača te mu se ispričao.

- Donio je novac. Rekao mi je da je to sakupljao za sinovljev vozački ispit. Nije 10.000 kuna, malo manje, ali nam je to dao. Rekao je da će ga istući kao vola kada dođe iz zatvora, ali ja sam mu rekao - nemoj. Prihvatio sam ispriku, meni je isto žao.

Najviše bih volio kad bi se uredilo, kada bi institucije napravile da mali dobije neku uvjetnu kaznu, što je blažu moguću. Kaje se i plače u zatvoru. Izgubit će i posao, pa nemojmo od njega učiniti još veći problem - poziva otac žrtve Boško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:00