VIRALNI HIT

Snimka koja je zbunila internet: ‘Kako je ovo moguće, gdje je tom psu glava?‘

Trbuh i noge koje se vide doprinose zbunjujućem dojmu da na slici nešto ne valja

Ilustracija

 Bernardo Ramonfaur/Alamy/Alamy/Profimedia

Postoje snimke koje u bespućima interneta nikako da padnu u zaborav. Taman kad pomislimo da ih više nigdje nećemo viđati, otkrije ih netko na drugoj platformi i opet se počne posvuda dijeliti upravo taj video ili fotografija. Jedan od tih svakako je snimka psa koji ima tri noge i liže svoj rep.

Po opisu se ne bi rekli da je tu išta čudno. Jasno, tužno je da je pas izgubio nogu, no ne bismo rekli da je riječ o čudu neviđenom. Određeni broj pasa ima tri noge, a sasvim je sigurno da svi oni povremeno poližu svoj rep. Što je to što tu snimku čini viralnim hitom?

Kut snimanja, rekli bismo. Zaista je teško opisati je, no takva je da se brojni korisnici raznih društvenih mreža, kad je prvi put vide, zapitaju gdje je tom psu glava? Trbuh i noge koje se vide doprinose zbunjujućem dojmu da na slici nešto ne valja, premda promatrač kasnije shvati kako se radi samo o perspektivi iz koje je čupavac snimljen.

Sad kad smo sve to objasnili, preostaje vam samo da pogledate sliku i shvatite što je u njoj toliko zbunjujuće da je mnoge ostavilo da je u čudu promatraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 20:39