VIDEO

Snimka koja je obišla svijet: Sova se s neba obrušila na mačku, ali nije sve kako se čini....

Stručnjaci ističu kako ušare jedu insekte, štakore i golubove, ali mace im nisu na meniju
 Facebook Screenshot

Prizor kojeg je zabilježila jedna kamera zaista je neobičan. Objavili su ga iz Owl Rescue Centra, organizacije koja spašava sove u JAR-u. Nastao je u gradu Roodepoort i na prvi pogled daje kriv dojam: vidimo pticu kako se obrušava na mačku i pokušava je zgrabiti. Pošto ne uspijeva, vine se ponovno u nebo, a mačka trči u dvorište.

No, stvari nisu kakve se čine. Kako su objasnili iz centra, sova nije imala nikakvu namjeru pojesti mačku. Za početak, kažu, sova teži 730 grama, a mačka pet kilograma. Sove jedu insekte, štakore i golubove, ali mačke im nisu na meniju.

- Ova sova upozorava mačku da se drži podalje od nekoga ili nečega. To može značiti samo jedno - njena mlada obitelj je u blizini, pa ona od mladunčadi tjera mačku. Ovo definitivno nije napad niti je pokušaj lova, jer to izgleda drugačije, nego samo upozorenje - poručili su.

Mačka je, čini se, ozbiljno shvatila upozorenje, pa su mnogi napisali da se nadaju kako će se držati podalje od malenih sova, oko kojih se očigledno neko vrijeme motala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:43