VIDEO

Nevjerojatan stvor, kao iz crtića: ‘Pogledajte malenog ružičastog slona‘

To stanje obično znači da će životinja imati lošiji vid, a nije dobro ni to što se od predatora ne može baš najbolje kamuflirati

Ilustracija

 Barbara Von Hoffmann/Alamy/Alamy/Profimedia

Životinjski svijet pun je čarolije, a to dokazuje i snimka jednog malenog ružičastog slona. Snimljen je u nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi. Mališan je posve zdrav, procjenjuje se da je godinu dana star, a jedino što ga razlikuje od ostalih je to što ima ružičastu kožu i svijetlu dlaku. Riječ je o stanju koje se naziva albinizam i koje se, po riječima stručnjaka, javlja jako rijetko. Kada je riječ o divljim sisavcima, s albinizmom se rodi svega jedan od deset tisuća mališana.

To stanje obično znači da će slon imati lošiji vid, a nije dobro ni to što se od predatora ne može baš najbolje kamuflirati. Boje pojedinih životinja su vrlo važne za njihovo preživljavanje u divljini.

Iako ponekad životinje, nažalost, odbace stvorenje koje je drugačije, ovoga se puta to nije dogodilo. Krdo mališana ne vidi nimalo drugačijim od njih samih, što je sreća za njega i njegovu majku, tako da on u životu neće imati nikakvih društvenih problema.

- U ovom sam parku već jednom vidio albino mladunče i sve je bilo u najboljem redu, baš kao i sada. Što se ljudi tiče, uvijek je privilegija kada možete vidjeti tako rijetku i posebnu životinju - rekao je za Live Science Theo Potgieter, safari vodič koji je snimio malenog slona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:36