VIDEO

Način na koji ljudi iz jednog oporavilišta othranjuju malene lisice oduševio je svijet

S obzirom na to da je iza njih veliki broj uspješno rehabilitiranih životinja, ovo je očito uspješna metoda
 Screenshot Facebook

Svi oni koji se bave othranom mladunčadi divljih životinja znaju da moraju biti jako vješti - cilj je da životinja jede, raste i jača, kako bi se mogla vratiti u divljinu, ali da se pritom ne navikne baš na ljude, jer se inače ne može normalno vratiti u divljinu. Ipak, ljude diljem svijeta iznenadilo je i oduševilo kako u američkom Richmond Wildlife Centeru hrane mladunčad lisice. Iako, logično je - najbolje je da mladunče jede od nekoga tko izgleda kao njegova majka.

Zbog toga njihovi hranitelji nose maske dok hrane mališane. Snimka na kojoj vidimo kako to izgleda obišla je svijet i postala je pravi hit.

- Maska se navlači i prije nego maleno progleda, jer želimo da, kad prvi put otvori oči, vidi nešto što maksimalno nalikuje na njegovu vrstu - objavili su na Facebooku i dodali kako je ovakvo ponašanje iznimno važno ako žele lisicu vratiti u divljinu. Ona ne smije povezivati ljude i svoje hranjenje.

S obzirom na to da je iza njih veliki broj uspješno rehabilitiranih životinja, mora im se vjerovati da je ovo uspješna metoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:45