VIDEO

Korisnici X-a šokirali se snimkom ušiju jedne sove, nisu pojma imali da one tako izgledaju

Snimka je u kratkom vremenu pogledana gotovo tri milijuna puta

Ilustracija

 Juergen Ritterbach/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi nisu svjesni činjenice da sove imaju uši. Jedna je to od stvari o kojima ne razmišljamo u besanim noćima, jasno, ali jedna snimka na platformi X pokazala je kako bismo, umjesto brojanja ovaca u dugim noćima, zaista mogli razmišljati o ušima sova. Jer su zaista fascinantne. I sove i njihove uši, zapravo.

Na objavljenoj snimci se vidi malena sova, a čovjek koji je drži potom pokazuje njeno uho. Unutar njega se vide mišići i žlijezde. Uho je zapravo skriveno od pogleda. Zanimljivo je da, za razliku od ostalih ptica, sove imaju prilično velike uši. One su okomito izdužene, a još je zanimljivije da im je desno uho malo iznad lijevog, tako da nisu simetrične na njihovim glavama. Kod nekih je vrsta to više, kod drugih manje izraženo, ali sve sove imaju takvu anatomiju.

Snimka je na X pogledana gotovo tri milijuna puta, a mnogi su napisali kako su šokirani spoznajom kako izgledaju uši ovih prekrasnih noćnih stvorenja, koja su poznata i kao savršeni lovci. Uz to su, moramo to reći, i neopisivo slatki. Da, čak i njihove uši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:02