‘ULOVLJENI‘ U KINI

Čopor vukova snimljen kako kopa tunele u snijegu: ‘Imaju dobar razlog za to‘

Oni su životinje koje preferiraju biti u šumi, tako da je vjerojatno da ih je snijeg iznenadio na otvorenom

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Iako mnogima nisu omiljeni, valja priznati da su vukovi prekrasna stvorenja. Uvijek ih je fascinantno promatrati u divljini. Jedna takva snimka pokazala je kako su se izvukli iz snijega, koji je napadao i onemogućio im normalno kretanje.

Riječ je o snimci dronom, na kojoj se vidi kako su se vukovi morali snaći - prokopali su uske prolaze u snijegu kako bi se mogli kretati. Na snimci se vidi kako ih zvuk drona uznemirava te da su na oprezu, ali mora im se priznati da su uspješno riješili problem.

Vukovi koje vidimo članovi su čopora, odnosno, obitelji. Uvijek se kreću na isti način - naprijed su roditelji, a iza njih idu mlađi vukovi. Čopori uglavnom broje od šest do deset vukova. Zbog toga je jasno da se ovdje radi o obitelji koja se našla u nevolji i pokušava se izvući iz nje.

Ono što je stručnjake fasciniralo jest činjenica da su ovi vukovi na otvorenom - oni su životinje koje preferiraju biti u šumi, tako da je vjerojatno da ih je snijeg iznenadio na otvorenom, pa se sada pokušavaju probiti nazad, u šumu, gdje će biti sigurni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:20