SVAKA ČAST!

Psa koji se smrzavao na cesti prodavačice iz Osijeka uvele u trgovinu i pustile da spava na toplom

Mogu misliti kakav je to bio nesvakidašnji prizor za ovu zemlju, ovaj grad, da jedan pas leži tamo, kaže volonterka azila

Lunjo

 Azil Osijek

Zaposlenici osječkog azila u utorak popodne otišli su u tamošnji shopping centar po jednog psa. Taj ih je momak ‘dočekao‘ u jednoj poznatoj trgovini odjećom. Iako svjedočimo tome da mnogi u ovakvim situacijama, nažalost, otjeraju životinju kojoj je hladno, to se u ovom slučaju nije dogodilo. Prodavačice su psa uvele unutra da se ugrije i ostavile ga na muškom odjelu, da odmara i čeka njih.

- Mogu misliti kakav je to bio nesvakidašnji prizor za ovu zemlju, ovaj grad, da jedan pas leži nasred trgovine i ničim se pretjerano ne uzrujava. Meni je to, taj mali simbol ljudske dobrote, to što su trgovkinje uvele psa u trgovinu dok je vani snijeg i minus, meni je to takav melem na ranu da nemate pojma! I svaka im čast na tome! Dok neki ne žele nahraniti psa il mačku ispred svoje kuće "jer će se onda tu zadržavati" neki odmah naprave što mogu i takve ljude želite oko sebe i pored sebe i to je cijela istina - kaže volonterka azila.

Momak koji je došao s njima u azil ima oko godine dana, nazvali su ga Lunjo i traži dom.

- Jako, ali baš jako jako je drag i kuler je, al‘ ono, što da vam ja sad pričam, zamislite psa koji je pol smjene iskulirao u jednoj od najposjećenijih trgovina u našem gradu, nikakvu štetu nije napravio, nije gnjavio ljude, on se fino naspavao, ugrijao i ono, osjećam se kao da smo mi zlikovci u cijeloj priči jer smo ga odveli Hajdemo, Lunjo traži kume i kumove pa nam se javite u inbox pliz, ovakvom momku je sevap bit familija - dodala je volonterka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:20