NIJE IMAO SREĆE

Patuljasti jarac Mirko traži dom: Kupljen je kao rođendanski poklon, ali se sve zakompliciralo

Nalazi se u okolici Rijeke, gdje ga je moguće i upoznati, a dobro se slaže s drugim životinjama

Jarac Mirko

 Privatni album

Mirko stvarno nije imao sreće u životu. Hoće to tako kad se radi o patuljastom jarcu. Svima su dražesni, pa pomisle kako bi bilo sjajno imati ib za kućne ljubimce. Jasno, radi se o jednoj od onih ishitrenih odluka, nimalo promišljenih, koje na kraju dovedu do problema. Za životinju, naravno.

Tako je bilo i Mirku.

On je bio, eto, poklon za rođendan. Jasno je kako je to pošlo po krivu, zbog čega on sad traži novi dom.

Dobro se složio s dva psa i vijetnamskom svinjom, koje žive s obitelji u koju je stigao kao poklon. No, nije se složio s nekim drugim članovima obitelji i, premda nije in krivac za to, sad traži novi dom. Drugi po redu i, da se pita Mirka, taj bi trebao biti onaj koji će biti ‘zauvijek dom‘.

image

Jarac Mirko

Privatni album

- Udomljava se za kućnog ljubimca, nekome tko mu može pružiti društvo njegove vrste, ili bar drugih ljubimaca. Ulazak u kuću mu nije stran, ako njegovi pseći frendovi ulaze, i on je tu. Životni je vijek od 8-12 godina, pa vrijedi razmišljati o tome kako će vam se život promijeniti u tom periodu (imate li 18 ili 60 godina vjerojatno nije isto) da Mirko jednom ne bi postao višak - poručili su iz VET Centra Crikvenica, koji su objavili oglas jer su Mirku odlučili pomoći u potrazi za domom.

Što mu je potrebno da bude sretan? Ne previše toga. Livadica, sijeno, svježa voda, toplo mjesto za spavanje. Vlasnici moraju biti spremni na to da im doma dolazi jarac - što znači, kažu iz centra, da ako žele imati cvijeće, moraju ga držati dalje od njega.

Mirko trenutno živi u okolici Rijeke i tamo ga se može i upoznati. Više informacija o tome kome se javiti za Mirka može se pronaći u njihovoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:03