STRAVA

Ovo je Otto: Osam godina je živio u hladnoj bačvi, zavezan lancem....

Boji se svega: drugih pasa, automobila... Ne zna što je pseća hrana i iz prikrajka nepovjerljivo gleda u zdjelicu

Pas Otto
 

 Udruga Le Pas

Otto je na skrb zagrebačke udruge Le Pas stigao iz Gorskog Kotara. Osam je godina star i sve što je na ovom svijetu imao su lanac i limena bačva. Bile su tu i dvije zdjelice, odnosno, stari hrđavi lonci puni smrznute, prljave vode. Nedavno je prvi put, kažu iz te udruge, u tu hladnu bačvu dobio malo slame. Nisu mu je stavili njegovi vlasnici, nego čovjek koji ga je vidio, a onda i spasio. On ga je prenio u automobil i doveo do Zagreba.

- Vlasnica ne živi tamo gdje je živio on. On je zavezan za stup pored neke ruševne napuštene kuće. I ‘ništa mu ne nedostaje‘, kako ona kaže. Nikad cijepljen, nikad šetan, ne znamo ni kako je preživio sve ove godine. Mi ljudi bismo se predali puno, puno ranije. Ali ne i oni. Jer oni su, rekli smo već tisuću puta, čudo! Čudo nad čudima... - kažu iz udruge.

Pas se boji svega: drugih pasa, automobila... Ne zna što je pseća hrana i iz prikrajka nepovjerljivo gleda u zdjelicu. Nije mu jasno što bi on s tim trebao napraviti. Čemu služi topla dekica odmah je shvatio, a oduševila ga je u svježa, tekuća voda.

- Mi prijavljujemo ovakve slučajeve koliko god možemo i koliko nam god obaveze prema štićenicima to vremenski dozvoljavaju. Prijavit ćemo i ovo jer smo svjesni da se kao društvo samo uz nas udruge nećemo nikad maknuti s mrtve točke. Ali... Ali baš zbog te inertnosti, nikakvih reakcija, ignoriranja, pravljenja kako se ovo sve skupa ne događa pored zdravih očiju svih tih komunalnih redara i veterinarskih inspektora koji nas toliko uspješno i nonšalantno većinom (čast rijetkim izuzecima) ignoriraju, e baš nam se zbog toga čini da polako, ali sigurno gubimo ovu bitku - poručuju iz udruge.

Za Otta prikupljaju donacije, a odmah su mu počekli i tražiti dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 13:49