SPAŠEN U ZADNJI TREN

Neki monstrum je psića zavezao lancem za drvo u šumi i osudio ga na jezivu smrt, fotografije slamaju srce

Još uvijek ne se zna hoće li preživjeti, no pravo je čudo da je izdržao prvu noć pa se svi nadaju čudu
 Udruge LePas

Maleni pas u šumi je zavezan lancem za stablo, nemoćan da se uopće pomakne. Mršav, promrzao, gladan, nesretan. Iznimno pothranjen i toliko iznemogao da se nije mogao ni ustati kada su spasitelji došli po njega. Oni su ga odveli u ambulantu, misleći da neće preživjeti noć. Izgledalo je kao da se to malo tijelo više nema snage boriti.

Rasvjeta u jednoj zagrebačkoj ambulanti pokazala je koliko stvari loše stoje: dlaka mu je jako rijetka i loša, nokti ogromni, truli, krvna slika loša, jaki upalni procesi, početak sepse...

image
Udruge LePas

- Uplašen je, promrzao, bio je kompletno mokar, smrznut i toliko je zaudarao da smo ga odmah u ambulanti morali oprati. Topla mu je voda godila, ležao je u kadi potpuno mirno, samo su te velike okice pratile što se oko njega događa. Ni na fen se uopće nije bunio, na pikanja, prevrtanja, rezanje noktiju. Niti zvuk nije ispustio, bićence pretužno divno... Ostao je na grijaču, toploj infuziji, gastrointestinal hrani. Nekim je čudom preživio noć - objavila je udruga LePas, koja ga je zbrinula.

Pred njim je dug put do oporavka. Proći će mjeseci, ako uspije dobiti bitku za život, prije nego bude potpuno spreman za traženje doma.

No, do tada je svaka pomoć dobrodošla: udruga je u samo jednoj noći imala tri teška slučaja, od kojih su sva tri zahtijevala veterinarsku skrb. Zbog toga su sve svoje pratitelje na društvenim mrežama zamolili za pomoć, a nadaju se i da će ovaj maleni crni momak, čim se oporavi, otići u svoj dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:35