OPET

‘Nakon Benkovačkog sajma su nam ljudi donijeli 11 pasa koje je netko tamo bacio kao smeće‘

Do kada se neće reagirati i do kada će ovaj sajam prolaziti ispod radara, zapitali su se iz azila
 Sklonište za životinje Privlaka

Iz zadarskog Skloništa za životinje Privlaka objavili su kako je k njima doneseno 11 štenaca koji su ostavljeni na Benkovačkom sajmu. Vjeruju kako su to dva legla, a njima su ih doveli nalaznici, koji su se zgrozili pronašavši tako malene pse ostavljene poput komada smeća nakon sajma.

Uvijek je problematično kad veliki broj pasa odjednom dođe u azil, a kad su štenci, sve je onda još kompliciranije. Azil je, kažu njegovi zaposlenici, pun i mjesta nemaju, ali ove malene nisu mogli ostaviti na cesti. Zbog toga su zamolili sve koji mogu da im pomognu i da barem privremeno udome nekoga od njih. Neće to dugo trajati, kažu, barem par tjedana, a za to vrijeme je udomiteljima osigurano sve - hrana, kao i druge potrepštine. Za dva su uspjeli pronaći privremeni dom, no ostalima se sreća još nije nasmiješila.

Iz azila su se osvrnuli i na sam sajam, koji je godinama ozloglašen upravo zbog lošeg postupanja prema životinjama.

- Do kada se neće reagirati i do kada će ovaj sajam prolaziti ispod radara! Napuštanje životinje je kazneno djelo, a osobe koje su ostavile pse na sajmu netko je morao vidjeti, primijetiti! Radi se o 11 pasa!! Ne okrećite glavu, ne mislite “neću se miješati” jer na kraju pate samo oni, izbačeni psi. Reagirajte, prijavite, ako treba anonimno - poručili su iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:05