AKCIJA SPAŠAVANJA

Maleni mačić pao u šaht u Osijeku, u pomoć priskočili vatrogasci, no onda se sve zakompliciralo

Ispostavilo se kako je fizički najteži dio posla zapravo bio najlakši, jer je nakon toga došlo do poteškoća
 Udruga Devet života

Osječki vatrogasci i članice čak tri udruge koje pomažu mačkama bili su u subotu na nogama zbog jednog mačića. Prava akcija spašavanja, koja je na trenutke bila veoma neizvjesna, odigrala se s ciljem da se spasi jedan maleni život. Na kraju je, uz puno strpljenja i znanja o mačjoj psihologiji (ili želudcu, da budemo precizniji) akcija uspjela i mališan je na sigurnom.

Maleno bijelo stvorenje se, naime, izgubilo i upalo u šaht. Iz njega, razumljivo, nije sam mogao van, a bio je toliko glasan da su ljudi shvatili gdje se nalazi. Bilo je jasno kako je potrebna pomoć vatrogasca, pa su oni došli i otvorili šaht. Ispostavilo se da je to, zapravo, najlakši dio. Maleni, naime, nije htio doći ni blizu. Uplašen, nije se htio pomaknuti prema ljudima.

Vatrogasci su pokušali sa salamom, ali nije uspjelo.

- Znale smo da mu treba da se osjeća mrvu sigurnije i da će izaći. Hrvoje je donio ljestve, napravile smo šator od plahte i eto. Miris paštetice i malo strpljenja su napravili svoje. Maleni je trenutno u stacionaru Udruga Devet Života - objavili su iz udruge Hope For Kittens, čiji su volonteri, zajedno s onima udruge Full Litter Box, dali sve da ovog mališana spase iz šahta.

image

VauMijau banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 12:02