JUNAKINJA

Mačka koja je preživjela sve: Udarac, slomljenu čeljust, napuknuti ošit...

Zbog toga je neko vrijeme imala žice u čeljusti, kako bi sve zaraslo kako treba

Nažuljani nos u transporteru

 Udruga Rocco

Vlada uvriježeno mišljenje da se mačke znaju snaći na ulici. Uloviti će miša, spavati pod nekim automobilom, preživjet će. No, to zapravo i nije istina. Mačiči koje viđamo na ulicama redom imaju problema s očima, a mnogi ih izgube. Bijele mačke na ulicama dobiju rak ušiju. Nekastrirani mužjaci se sukobljavaju i urizima prenose opasne i smrtonosne bolesti. Mačke imaju mačiće neprestano, nisu sklone dijeliti hranilišta s novopridošlicama... Ulica je grubo mjesto čak i kad nema ljudskog faktora.

No, nažalost, česo ga ima, pa su stvari još gore. Ima ljudi koji mrze hranilišta, pa će pobacati posudice s hranom, uništiti kućice. Ima onih koji će postaviti otrov, koji je lako dostupan i svatko ga može kupiti. Ima i onih koji će udariti nesretnu životinju, koja nikome ništa nije skrivila i koja sasvim sigurno ne bi živjela na ulici da ne mora.

Jedna takva trenutno je na skrbi udruge Rocco iz Vinkovaca. Tepaju joj da je maca hrabrost i prava borkinja. Kad su je našle, bila je u agoniji od bolova.

image

Nažuljani nos u transporteru

Udruga Rocco

- Zbog nasilnog i teškog udarca bila joj je rascopana čeljust i pukao ošit, što je dovelo do istiskivanja trbušnih organa u prsište. Prošla je operaciju čeljusti, ugrađene su joj žice koje su povezale čeljust. Nedugo poslije je odrađena kompleksna operacija dijafragmatske hernije i istovremeno kastracija. Pa je išla na kontrolu i vađenje šavova s trbuha. Sanas smo ju ponovno vozile na vađenje žica iz čeljusti i konačno zadnju anesteziju u nizu.

Na putu kući se budila i nekako nažuljala nosić u transporteru, kako, ne znamo, jer je transporter vrlo komotan - kažu volonteri kroz smijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:33