STOP PETARDE

Pet friendly fireworks: Istarski grad u Novu Godinu ulazi uz bešumni vatromet

Ovakva, nova vrsta izgleda kao roj bezbroj krijesnica, a eksplozija boja odvija se u potpunoj tišini

Ilustracija

 Roberto Conte/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia

Vatrometi su zaista spektakularna pojava, no jedna od popratnih stvari koje idu uz njih jest i poprilična razina buke, koja često plaši kućne ljubimce i ostale životinje. Svjesni su toga u gradu Umagu, pa su ove godine odlučili usrećiti sve: i one koji žele prekrasne, šarene boje i oblike na nebu i one koji se groze buke. Našli su, kažu, ekološku alternativu i riješili problem na način da vatromet bude – tihi.

- Želja Grada Umaga jest smanjiti stres i strah kod životinja, a ujedno građanima omogućiti uživanje u prekrasnim efektima boja i oblika u novogodišnjoj noći. Bešumni vatromet ne šteti životinjama, a ponajprije zato što nema pucnjave koja ih plaši, već će isti obasjati nebo u potpunoj tišini“ poručuju organizatori. Ovakva, nova vrsta vatrometa izgleda kao roj bezbroj krijesnica, a eksplozija boja odvija se u potpunoj tišini.

U okviru navedenog, a kako bi zaista zaštitili naše ljubimce i osjetljive skupine ljudi, ovim putem apeliramo na sve građane da zajedno s nama odustanu od kupnje i korištenja petardi i bučne pirotehnike povodom nadolazećih blagdana - objavili su iz grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 15:46