STOP PETARDE

Danijela vodi Stranicu Crazy Cat House i evo što kaže o pucnjevima u blagdansko doba

Jedina iznimka je gluhi Hengi, koji radoznalo promatra vatromet kroz prozor
 Privatni album

Za njih bi se moglo reći da su Crazy Cats House, jer jesu. Jedino, zapravo, gušter Dado kvari sliku - iako, s vremenom će vjerojatno i on misliti da je mačka. Oni su Hengi, Cestarić, Gitra, Cucilija, Krš, Žica, Živac i Noga, žive sa svojom vlasnicom Danijelom Đurić, koja im je napravila stranicu na Facebooku, gdje s javnosti dijeli stvari koje im se događaju.

Zbog toga smo s Danijelom popričali o petardama....

- Za razliku od pasa, mačke to ipak.lakše podnose. Čim pocne pucnjava, bilo petarda radi utakmice, bilo vatromet za Novu, većina ih se razbježi i sakrije. Osim gluhog Hengija, koji radoznalo promatra vatromet kroz prozor. Otvorim im ormar da se mogu sto bolje skriti. Čim pucnjava stane, oni izađu.

Kad je najteže?

Uh, definitivno su najgore Nove Godine ili za vrijeme, i nakon, utakmica, jer živimo blizu stadiona...

Da možete, kako biste vi promijenili situaciju?

Odmah bih uvela apsolutnu zabranu ‘pucačine‘, ali da bi se to postiglo treba ukinuti prodaju pirotehnike. Također, besmisleni su vatrometi za bilo koju prigodu. Osim onih dva ili tri dana kad je dozvoljeno korištenje pirotehnike, mislim da nikad nitko nije bio kažnjen jer puca bilo kad i bilo gdje. Moja poruka nadležnima je: napunite proračun rigoroznim kaznama, jer samo kad nekog lupis po džepu će se srediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 16:28