BOLNO

Znate li što su ovi jajoliki predmeti? Imaju veze s jednom životinjom, ali ne onako kako bi se očekivalo

Veličina tvorbi je veterinare iznenadila pa su ih snimili uz kovanicu kako bi ljudi mogli bolje pojmiti o kojoj se veličini radi
 Veterinarska ambulanta Domi-vet Zlatar

Kamenac kod pasa prolazi bez simptoma sve dok naraste toliko da pas počne mokriti krv ili uopće prestane obavljati nuždu. Tada vlasnici odlaze veterinaru i on često otkrije kako pas mora hitno na operaciju. Ono što stručnjake pas iznenadi jest veličina tvorevine koju izvade iz mjehura psa.

‘Kamenje‘ koje su izvukli iz tijela shin tzua, kujice Mone koja ima svega osam kilograma, iznenadilo je zaposlenike zlatarske ambulante Domi-vet. Veličina tvorbi ih je toliko šokirala da su veliki kamenac, i dva manja, fotografirali uz kovanicu od jednog eura, kako bi njihovi pratitelji na društvenim mrežama mogli pojmiti o kojoj se veličini radi.

- Uspješno su izvađeni iz mokraćnog mjehura i više neće stvarati tegobe i probleme. Hrabroj Moni želimo brz oporavak - napisali su.

Kad se radi o ovoj vrsti kamenca, u nekim situacijama se on ne može ukloniti operacijom (kod, primjerice, starijih pasa ili onih bolesnih, za koje postoji sumnja bi li preživjeli anesteziju), onda se ljubimcu propisuju određeni lijekovi koji bi ga s vremenom mogli otopiti.

image
Veterinarska ambulanta Domi-vet Zlatar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. kolovoz 2024 05:47