SLUČAJ IZ RIJEKE

Veterinarka ostala u šoku kad je snimila utrobu napuštene mačke: ‘To sam vidjela samo dva puta u životu!‘

Žena koja ju je hranila pomislila je da nešto ne valja, pa se javila udruzi kako bi joj pomogli
 Udruga Mijau Rijeka

Postoje slučajevi o kojima veterinari znaju ponešto iz literature, ali ih u svojoj karijeri ne vide nikad ili jako rijeko. Recimo, neke neobičnosti kod mačaka koje očekuju prinove. Uglavnom svi misle kako mačke koje žive na ulici nemaju baš nikakvih problema s tim da na svijet donose veliki broj malenih, što je ogroman problem za sve, no postoje slučajevi poput onoga iz Rijeke koji mnoge šokiraju jer nisu ni znali da je takvo što moguće.

Izvana se na prvi pogled činilo da je sve u redu, no, žena koja hrani mačku (napuštena je i živi na ulici) posumnjala je da nešto ne valja. Javila se udruzi Mijau, koja je čupavicu odvela kod veterinara. Nitko nije slutio koje tajne skriva njena utroba.

image
Udruga Mijau Rijeka

- Spašen je život trobojne mamice za koju smo tek nakon operacije saznali od veterinarke da je jadna maca već prije imala spontani pobačaj, a sada izvanmaterničnu trudnoću. Koristimo te izraze koji se inače koriste za ljude jer ne znamo kako bismo drugačije opisali što joj se točno dogodilo. Slučaj je to koji je veterinarka vidjela dva puta u svojoj praksi. Mamici su izvađeni "komadići", no veći mumificirani fetus (koji na rendgenu izgleda kao pužić) bit će vađen u drugoj operaciji - objavili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 16:31