‘IZBJEGAVAJTE IH‘

Veterinar objavio snimku: ‘Ovo je pet stvari koje ja kao stručnjak i vlasnik psa njemu nikad ne bih kupio‘

Mnoge od njih skrbnici inače ne smatraju opasnima i kupuju ih svojim ljubimcima
 Elena Abrosimova/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnoge stvari vlasnici pasa ne smatraju opasnima i kupuju ih svojim ljubimcima. Zbog toga je veterinar Adam Christman odlučio na TikToku objaviti video u kojem pojašnjava kojih pet stvari ne bi trebali kupovati, odnosno, koje on nikada ne kupuje svojem čupavcu. Za svaku od njih je naveo i razlog.

1. Sprej za čišćenje zubiju

Ima pasa koji su skloni tome da im zubi nalikuju na groblje, a pošto će se rijetko koji vlasnik odlučiti uspavati psa samo kako bi mu se očistilo zube, tu su preparati - ulja, gelovi, sprejevi... Oni navodno pomažu uklanjanju kamenaca i sprječavanju nastanka novog. No, kako kaže Adam, to nije točno, a osim toga, psi baš ne uživaju u tome da im se nešto spreja ili trlja po zubima.

2. Nekvalitetne igračke

Često se neiskusnim vlasnicima čini kako nema smisla puno platiti igračku koju će pas ionako veoma brzo uništiti, no zapravo bi trebali biti veoma oprezni kad ih kupujemo. Naši ljubimci ih, naime, imaju u ustima, tako da, ako one nisu kvalitetne, mogu dovesti do problema u ustima ili grlu našeg ljubimca.

3. Poslastice za koje nismo sigurni koji su im sastojci

Jednako kao što mi ne bismo jeli hranu u kojoj baš i nismo sigurni što je sve unutra, posebno ako nas muče alergije, tako to ne bismo trebali priuštiti ni svojim psima. Bolje je kupovati manju količinu poslastica za koje smo sigurni da imaju kvalitetne sastojke.

4. Igračke od tvrde plastike

Obično za njima posežu vlasnici onih čupavaca koji su u stanju izgristi baš svaku drugu igračku, pa traže nešto što im može potrajati neko duže vrijeme.

- Wow, ti polomljeni zubi - kaže Christman.

5. Plastične zdjelice za hranu i vodu

Idealne su za razne vrste bakterija, posebno ako imaju ogrebotine. Na tržištu je veliki broj posudica od drugih materijala - metala, keramike, stakla.... Bolje je odabrati nešto od toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 18:28