OPASNOST

Upozorenje iz Rovinja: ‘Pas je samo dotaknuo gusjenice jezikom i odmah mu je pozlilo‘

Ovo je još jedno upozorenje svim vlasnicima pasa da budu iznimno oprezni u ovo doba godine
 Goran Sebelic/Cropix

Prije nekoliko dana pisali smo o tome da su gusjenice borova prelca aktivne te da su one opasne za pse. Slatko im mirišu i rado će ih progutati, što je opasno, ali nije bezazlen niti bilo kakav kontakt s njima. Jedan mali dodir je dovoljan da dovede do zdravstvenih problema našeg ljubimca.

Iz Veterinarske ambulanta Rovinj objavili su fotografiju jezika jednog psa i napisali da je životinja bila u kontaktu s gusjenicama svega tri sekunde. Bio je to, napisali su, jedan maleni dodir, a nakon njega je vlasnik odmah nazvao veterinara.

- Pas je odmah počeo intenzivno sliniti, temperatura mu je bila 40 stupnjeva, bio je nemiran i tresao se. Dijelimo fotografiju snimljenu sutradan, kad je naš pacijent bio stabilno, ali posljedice su tu... Ožarice na jeziku će postepeno prijeći u nekrozu zbog doticaja s toksinom koji prelac ispušta…- objavili su iz ambulante na Facebooku.

Ovo je još jedno upozorenje svim vlasnicima pasa da budu iznimno oprezni u ovo doba godine, kada se ove gusjenice mogu vidjeti u blizini borova. Obično se nalaze na tlu u velikim grupama ili se kreću u linijama, jedna iza druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:49