UDRUGA DEVET ŽIVOTA

Što učiniti kad je kućnim mačkama dosadno? Postoji nekoliko rješenja, a jedno je najbolje

Nekada su opuštene i bezvoljne te s nedovoljno zabave steknu ružne navike kao što su grebanje i kidanje namještaja
 Marius Graf/Panthermedia/Profimedia

Iz osječke udruge Devet života, koja pomaže mačkama, oglasili su se vezano za temu koja muči mnoge vlasnike mačaka. Oni tvrde kako je njihovim ljubimcima doma zatvoreno i da ih radi toga povremeno puštaju vani, da se prošeću i zabave, iako time ugrožavaju njihove živote.

Iz udruge su priznali kako se neke mačke zaista dosađuju zbog jednoličnog života, no to nije nerješivo. Zapravo, vrlo lako ih se može zabaviti - zahtjeva to tek malo truda, odnosno, posvećenosti tom preslatkom čupavom stvorenju.

- Nekada su opuštene i bezvoljne te s nedovoljno zabave steknu ružne navike kao što su grebanje i kidanje namještaja ili nečistoća u bilo kojem obliku. Važno je kod kućnih mačaka razvijati umni i fizički napor, svejedno da li kroz igru s nama ili s pametnim igračkama. Naravno, najbolje je ako se mačka možete sprijateljiti sa svojim srodnikom te se s njim igrati, loviti, čistiti krzno i trenirati. Mi zato često nudimo mogućnost udomljenja u paru. Razmislite o tome prije udomljenja - poručili su volonteri udruge Devet života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:36