SIROTO BIĆE

Zlostavljani mačak na šibenskom području mjesecima živio izoliran na balkonu: ‘Hoće li vlasnik dobiti kaznu?‘

Njegovi ljudi su ga se, nakon što je ugrizao čovjeka, naumili i trajno riješiti
 Udruga Mace Funcutice

Iz udruge Mace Funcutice, koja djeluje na području okolice Šibenika, objavili su mučnu priču o mačku koji je, kažu, mjesecima sam živio izoliran na balkonu. Bacili bi mu oni hranu i to je bilo sve. Visoke temperature, niske, kiša... Njima nije bilo važno muči li se on, bilo im je bitno samo da nije unutra s njima.

Kastriran? Ne, jer oni nisu za kastraciju.

Bio je u stanu? Da, uspio je s tog balkona utrčati unutra nakratko, ali je ugrizao vlasnika, pa je odlučeno da će ga se riješiti.

Na koji način? Izbacit će ga negdje u polje ili kraj kakvog restorana.

Kako god bilo, život mu je bio pakao, a prijetio je da će postati još i gori.

- On je toliko uplašen, istraumatiziran, psihički loše i to vidite u njegovom pogledu, u njegovim trzajima, u njegovim pokretima. Toliko je jadan i tužan. Uzeli smo ga iz tog horora, sterilizirali i sad nemamo gdje s njim. S njim treba raditi, socijalizirati ga, treba mu vratiti vjeru u ljude, a to nam nije lako jer smo prekrcani macama.

Što napraviti, kako mu pomoći? Imate li prijedlog, imate li neko mjesto gdje bi ga mogli smjestiti, neko imanje ili polje gdje bi bar redovito dobivao hranu... Bilo što, molimo vas. Zar nije zavrijedio slobodu, hranu, da ne pati....Ima li netko bar ideju za neko rješenje? - zavapili su očajno iz udruge.

Među komentarima je jedna žena postavila pitanje o tome hoće li vlasnik koji je ovako postupao prema mački odgovarati. Premda je ovdje riječ o zlostavljanju životinje, koje se u našoj zemlji smatra kršenjem Kaznenog zakona, vlasnik nije prijavljen i neće mu se dogoditi - baš ništa. Često volonteri raznih udruga kažu kako ovakve slučajeve ne prijavljuju policiji, u strahu da će se životinji nešto loše dogoditi, odnosno, da će ‘nestati‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 12:02