VALPOVO

Volonteri udruge Lassie sudjeluju na Božićnom sajmu i tamo prikupljaju sredstva za pomoć napuštenima

Niti jedan predmet kojeg će staviti na svoj štand nema fiksnu cijenu, nego svatko u njihovu kasicu ubaci koliko može

Na sajmu će biti ponuđene razne sitnice, a među njima i ovi privjesci

 Udruga Lassie

Iz udruge Lassie, čiji volonteri djeluju na području Belišća, objavili su kako u subotu, 16. prosinca sudjeluju na Božićnom sajmu u Valpovu, gdje će izložiti svoje ručne radove. Niti jedan nema fiksnu cijenu, nego svatko u njihovu kasicu ubaci koliko može, a oni će od skupljenih sredstava platiti kastracije za mačke i pse s tog područja. Sajam će se održati u Agroparku i počinje u 10 sati.

- Osim volontera naše udruge te Dječjeg gradskog vijeća, u izradi radova su nam se pridružili: Otkriveno blago, Rosita Žitnik, Sanja Andracic Varga, Patricia Petersdorfer i Danijela Plečko Harča - zahvalili su volonteri udruge.

Oni su od siječnja do prosinca ove godine odrađene platili 873 kastracije u suradnji s projektom Kastracija spašava živote financiranim sredstvima EU. Osim toga su osmislili, otisnuli i podijelili letke o besplatnim kastracijama svakom kućanstvu u Valpovu, Belišću i prigradskim naseljima.

Postavljeni su i plakati o besplatnim kastracijama, održano je nekoliko radijskih emisija i mnogo edukativnih i kreativnih radionica u vrtićima i školama. Održana je akcija prikupljanja hrane za životinje, uz još dvije humanitarne akcije ("Dlakavi ormar" i "paint&wine").

- Želimo zahvaliti svima koji su prijavili svoje kućne ljubimce na besplatnu kastraciju, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u radu udruge. Svima koji su nam donirali hranu za životinje, pomagali oko prijevoza do veterinarskih stanica i plaćanju veterinarskih računa, kao i svima koji su odlučili udomiti životinje s ulice i informirati se o tomu komu, što i kako prijaviti. Želimo zahvaliti svim članovima Lassie se vraća kući - aukcije na sudjelovanju, pozivanu prijatelja u grupu i donaciju predmeta za prodaju na aukcijama - dodaju iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 09:53