HOROR DVORIŠTE

Uglednom psihijatru našli 60 pasa i dva vuka - zašto i dalje ima posao u KBC Split? Evo što kažu njegovi poslodavci

Iz bolnice doznajemo kako su primili mnoge gnjevne mailove građana vezano za ovaj slučaj

Prizor iz horor dvorišta

 Prijatelji životinja

Kad je u dvorištu svojevremeno uglednog splitskog psihijatra pronađeno 60 pasa i dva vuka, za koje se sumnja da su uzgajani i korišteni za ilegalne borbe pasa, mnogi su bili šokirani. Dok su se službe grada Splita mučile naći rješenje za toliki broj životinja koji se odjednom pojavio, a u pomoć su im uskočili i neki azili koji su preuzeli manji broj pasa, koliko su već mogli, uslijedio je novi šok.

Vlasnik svih tih nesretnih životinja, za koje oni koju su ih vidjeli kažu da su bili psihički uništeni u vrijeme kad su pronađeni (danas su neki bolje, drugi i dalje ne), vratio se na svoje radno mjesto. Dok su azili selili pse, liječili ih, a neke od njih i pokopali (jedan od štenaca koje je preuzeo zagrebački Dumovec uginuo je zbog parvoviroze), on je ponovno svakog dana dolazio na posao i pomagao ljudima koji se muče sa svojim psihičkim zdravljem.

Kako je moguće, zanimalo je mnoge, da vlasnik horor dvorišta i dalje radi svoj posao, posebno zato što je on toliko delikatan?

- Uvidom u službenu evidenciju, Samostalni sektor za inspekcije u zdravstvu nema prijava niti postupanja vezanih za navedeni slučaj - odgovorili su nam iz Ministarstva zdravstva i uputili nas na KBC Split, poslodavca spomenutog psihijatra.

Tamo smo neslužbeno doznali kako su primili brojne gnjevne mailove ljudi koji su bijesni zbog činjenice da je muškarac još uvijek u radnom odnosu. No, kažu, njima su ruke vezane.

- KBC Split kao poslodavac može poduzimati odgovarajuće mjere prema radniku u slučaju kad je radnik napravio povredu obveze iz radnog odnosa. Ako bi nadležna tijela utvrdila postojanje određene odgovornosti radnika, KBC Split će, ovisno o konkretnoj problematici, postupati dalje sukladno zakonskim propisima - rekli su nam iz te ustanove.

Do pravomoćne presude će, kako sad stvari stoje, ovaj psihijatar i dalje obavljati svoj posao. Do mirovine ga ionako dijeli nešto više od godine dana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 08:03