TUGA

Ubijen najstariji lav na svijetu: Massai ratnici brutalno su ga izboli, nisu ga puštali na miru sve dok nije izdahnuo

Tamošnja služba za divlje životinje nazivala ga je velikim mačjim ratnikom

Loonktito

 Facebook

Kenijski lav Loonktito, za kojeg se vjeruje da je bio najstariji na svijetu, preminuo je nakon što su ga ubili pastiri. Kako piše Daily Mail, ovaj 19 godina star lav brutalno je izboden i nije pušten na miru sve dok nije izdahnuo. Ubili su ga Massai ratnici u srijedu navečer, nakon što su veliku mačku ulovili kako lovi njihove domaće životinje u selu Olkelunyiet. S obzirom na poznu dob, nesretna životinja nije ni mogla uloviti nešto u divljini, pa je vjerojatno zato krenula na životinje koje ne mogu tako brzo trčati.

Lavu su se divili mnogi diljem svijeta, jer većina pripadnika njegove vrste u divljini ne doživi ovako duboku starost. On je to uspio, no na kraju su ga usmrtili ljudi. Zanimljivo da se selo u koje je došao po hranu nalazi na periferiji Nacionalnog parka Amboseli,koji je poznat kao najbolje mjesto u Africi za promatranje slonova i drugih velikih životinja.

Velikog predatora Kenijska služba za divlje životinje (KWS) prozvala je ‘legendarnim velikim mačjim ratnikom‘ nakon što je više od desetljeća branio svoj teritorij. No, to mu nije nikako pomoglo i nije mu spasilo život. Nejasno je samo jesu li Masai ratnici znali o kojem se točno lavu radi te, da su znali, bi li to ikako utjecalo na njihov postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 01:38