‘PAMETNI DOM‘

U našoj zemlji počela prodaja automatskih hranilica i pojilica za kućne ljubimce

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je hranilica koja je primarno zamišljena za mačke, ali može poslužiti i psima

Cyberdog 

 Darko Tomas/Cropix

Iako je kineski Xiaomi najpoznatiji po svojim pametnim telefonima, riječ je o kompaniji koja proizvodi ogroman portfelj uređaja, posebno onih iz sfere pametnog doma. Među njima su i uređaji koje su ovih dana predstavili i počeli prodavati i u Hrvatskoj, a tiču se brige za kućne ljubimce: Smart Pet Food Feeder i Xiaomi Smart Pet Fountain, odnosno automatske hranilice i pojilice za životinje.

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 24-satna automatska hranilica za kućne ljubimce koja je primarno zamišljena za mačke, ali može poslužiti i manjim i srednje velikim psima. Uređaj se može upariti s aplikacijom Xiaomi Home, preko koje se u bilo kojem trenutku i s bilo koje lokacije mogu kontrolirati vrijeme i količina ispuštanja hrane.

Aplikacija će vas ujedno i podsjetiti kada ponestane hrane u spremniku uređaja. Naravno, raspored hranjenja se može postaviti unaprijed i sve će dalje raditi automatski. Hranilica inače može pohraniti do 1,8 kilograma suhe hrane, što bi trebalo biti dovoljno i za više od dva tjedna, a cijena uređaja je 899 kuna.

image

Automatska hranilica

Darko Tomas/Cropix

Xiaomi Smart Pet Fountain koristi - navode iz kineske tvrtke - sustav protoka vode s cirkulacijom kisika. Sustav četverostupanjskog filtriranja trebao bi eliminirati fine čestice, dlake i zaostali klor, kao i ione kalcija i magnezija koji uzrokuju stvaranje bubrežnih kamenaca. Visina fontane je, tvrdi Xiaomi, višestruko testirana kako bi se izbjegao zvuk prskanja dok kućni ljubimac prilazi uređaju, a buka ne bi trebala biti viša od 30 decibela.

I Smart Pet Fountain se preko aplikacije Xiaomi Home može koristiti s bilo kojeg mjesta, a dobit ćete i podsjetnike o tome kada treba dodati vodu, očistiti fontanu i zamijeniti filter. Zapremina uređaja je dvije litre, što bi trebalo biti dovoljno za odraslu mačku za četiri do sedam dana. Voda se pohranjuje i u poklopcu, koji ispušta malu količinu vode za piće u slučaju nestanka struje. Xiaomi Smart Pet Fountain stoji 499 kuna.

Kineska je tvrtka u Zagrebu demonstrirala i svog robotskog psa Xiaomi CyberDog, koji dolazi čitavom plejadom senzora i kamera pomoću kojih može analizirati okolinu u stvarnom vremenu, kreirati navigacijske karte, ucrtati svoje odredište i izbjegavati prepreke. Zajedno s ljudskim držanjem i praćenjem prepoznavanja lica, navodi Xiaomi, CyberDog može pratiti vlasnika i zaobilaziti prepreke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:27