KONAČNO!

Tomašević najavio: U roku od dvije godine Zagreb će dobiti sklonište za mačke

Dumovec, naime, trenutno nema odgovarajuće smještajne kapacitete za mačke

Mačka Aliana iz zagrebačkog skloništa

 Azil Dumovec

Izgradnjom skloništa za mačke otvara se prostor za zbrinjavanje drugih napuštenih kućnih ljubimaca. Istaknuto je to u razgovoru gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića s djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba na zagrebačkom Europskom trgu tijekom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja.

- Građevinska dokumentacija za izgradnju skloništa za mačke je pripremljena. Uskoro se pokreću postupci nabave. Vrijednost tog objekta s opremom koji nedostaje Skloništu u Dumovcu, je oko tri milijuna eura - kazao je gradonačelnik Tomašević.

Sklonište za mačke trebalo bi biti izgrađeno i opremljeno u roku od dvije godine, najavljeno je. Dumovec, naime, trenutno nema odgovarajuće smještajne kapacitete za mačke. Za njihov su smještaj prilagođene neke prostorije.

Kada se mačke presele u prostore koji će im u potpunosti odgovarati, prostori u kojima su sada, moći će se prenamijeniti za smještaj drugih kućnih ljubimaca poput kunića, zamoraca i hrčaka, objavili su iz skloništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:09